Ερντογάν,νωρίτερα οι εκλογές στην Τουρκία...Άμεσα σε εκλογική τροχιά η χώρα!!


 


 Κι επίσημα, δια στόματος Ερντογάν πρόωρες εκλογές στην Τουρκία

Νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία των Προεδρικών Εκλογών στην Τουρκία θα προχωρήσει ο Τούρκος Πρόεδρος, όπως δήλωσε σήμερα, σε μέλη του κόμματος του.

«Γνωρίζετε καλύτερα τη σημασία των εκλογών του 2023, για τις οποίες θα επικαιροποιήσουμε την ημερομηνία λαμβάνοντας υπόψη τις εποχικές συνθήκες, φέρνοντάς τες ίσως λίγο πιο μπροστά».

Ο Τούρκος Πρόεδρος συμπλήρωσε ότι «η ημερομηνία των εκλογών έφτασε και δεν ξέρουμε ακόμη με ποιον θα αναμετρηθούμε στην κάλπη. Το έθνος μας δεν γνωρίζει ακόμη ποιος και ποια θα προταθεί ως υποψήφιος».

Σε ό,τι αφορά τις επαφές του με τους Προέδρους Ρωσίας και Ουκρανίας είπε ότι «θα έχω επικοινωνία με τον Ζελένσκι σήμερα. Θα συζητήσουμε τη συνομιλία μας με τον Πούτιν και πώς μπορούμε να θέσουμε τις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας σε πιο ήπιο έδαφος». Για τη διαδικασία ο Ερντογάν είπε ότι «θα φέρουμε τους υπουργούς Εξωτερικών μας μαζί και στη συνέχεια θα συναντηθούμε ως ηγέτες ανάλογα με τις εξελίξεις».

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών, στέλεχος του AKP, ανέφερε πως το κόμμα εξετάζει μια «μικροαλλαγή» στην ημερομηνία των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τα μέσα Ιουλίου.

«Θέλουμε να γίνουν οι εκλογές στις 18 Ιουνίου», είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Όμως επειδή αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με την περίοδο των θερινών διακοπών, όταν ο κόσμος ταξιδεύει, σκεφτόμαστε να μεταφέρουμε λίγο νωρίτερα την ημερομηνία», πρόσθεσε.

Οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 18 Ιουνίου και ο Ερντογάν έχει δηλώσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα ότι θα γίνουν τον Ιούνιο.
Hurriyet: Ο Μητσοτάκης θέλει να ορίσει ημερομηνία εκλογών ανάλογα με τις εκλογές στην Τουρκία

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Hurriyet, στην Τουρκία, φιλοξενείται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φόντο τις εκλογές τόσο στην Ελλάδα, όσο και τις αντίστοιχες στην Τουρκία.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει στον τίτλο της ότι «Το μέλημα του Μητσοτάκη είναι οι εκλογές στην Τουρκία», όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός «θέλει να ορίσει εκλογές στην Ελλάδα ανάλογα με την ημερομηνία στην Τουρκία», αναφερόμενος στην εξαγγελία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πρόωρες εκλογές στη γειτονική χώρα.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις για τον τούρκο πρόεδρο δεν είναι ότι καλύτερο, αφού σε ερωτήσεις που έγιναν σε νέους, το κόμμα του Ερντογάν έρχεται τέταρτο, μετά και τους αναποφάσιστους, με ποσοστό 13,9%.

Αυτό σημαίνει ότι η επιθετική ρητορική του κατά και της Ελλάδας δεν φαίνεται να πείθει τους νέους της Τουρκίας.


Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν εν μία νυκτί ανέβασε το ποσοστό αύξησης που ανακοίνωσε για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από 25% σε 30% και αυτό επειδή υπήρξαν αντιδράσεις, ενώ προσέθεσε ότι η αύξηση αυτή θα είναι για το πρώτο εξάμηνο, εξαγγέλλοντας ότι στη συνέχεια θα υπάρξει και νέα αύξηση.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.