Νέες αποκαλύψεις απο τον Παύλο Πολάκη για τον Θ.Χειμάρα και τις συμβάσεις της εταιρείας του με το Δημόσιο!!

 

 


 

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο Παύλος Πολάκης σχετικά με την υπόθεση Χειμάρα, για την οποία δεν έχει ακουστεί ακόμα ούτε κιχ από τη ΝΔ, το Μέγαρο Μαξίμου και τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο βουλευτής Χανιών του ΣΥΡΙΖΑ σε μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook δίνει νέες διαστάσεις στη φάμπρικα που είχε στηθεί με απευθείας αναθέσεις από το Δημόσιο.

Ο Παύλος Πολάκης επισημαίνει ότι γνώριζε από το 2020 ότι οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες είναι παράνομες (είχε κάνει σχετική ανάρτηση τότε ο βουλευτής Χανιών) και πως στη συνέχεια τον παρακαλούσε στη Βουλή να μην τον κυνηγάει γιατί δεν ήξερε, ότι την ευθύνη είχαν οι υπάλληλοι και πως δεν θα ξαναγινόταν.

Ο βουλευτής Χανίων υπογραμμίζει ότι «απέκρυψε από τη δήλωση Πόθεν Έσχες χρήσεως 2020 το ποσό των 49.500 ευρώ, το οποίο κατέβαλε τον Ιούνιο του 2020 ως συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας του» και πως «τον Ιούλιο του 2019 μεταβίβασε (εικονικά, σύμφωνα με τις ενδείξεις και τις πληροφορίες μας) το μερίδιο που είχε στην εταιρεία "Smarts IKE" στους συνεταίρους του αντί τιμήματος 65.847€». Η εν λόγω εταιρεία έχει πάρει από το Δημόσιο έργα ύψους 902.000 ευρώ. Τα 41 με απευθείας ανάθεση και τα 3 με κλειστή διαδικασία, όπως επισημαίνει ο Παύλος Πολάκης.

Αναλυτικά:

ΜΟΛΙΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ …. Ο ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΟΜΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ!!ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ:

Η περίπτωση του Θέμη Χειμάρα είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η ΛΑΜΟΓΙΑ, η ΨΕΥΤΙΑ και ο ΕΚΤΣΟΓΛΑΝΙΣΜΟΣ είναι στο DNA της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι το 2019 ήρθαν για να κάνουν ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ στο ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα!

Ο καθένας με τον τρόπο και από τη θέση του...

Τι έκανε λοιπόν ο συγκεκριμένος "άριστος" βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ (φωτό 1):

1) Πήρε μέσω της εταιρείας του "Νext -shop Ε.Ε" έργα άνω των 400.000€ με απευθείας αναθέσεις από Δήμους και δημόσιους φορείς της Περιφέρειας του, παρότι αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά από το άρθρο 57 του Συντάγματος!

Και όταν το Documento τον ξεμπρόστιασε, απάντησε ότι ΔΗΘΕΝ δεν ήξερε ότι το Σύνταγμα απαγορεύει στους βουλευτές να συναλλάσσονται με το Δημόσιο!

Την ίδια ακριβώς δικαιολογία είχε πει και σε μένα τον Ιούλιο του 2020, όταν είχα αποκαλύψει μία απευθείας ανάθεση 10.000€ που είχε πάρει από τον Δήμο Λαμίας (φωτό 2).

Τότε, ήρθε και με βρήκε στη Βουλή και με παρακάλεσε να μην τον "κυνηγάω" γιατί ΔΗΘΕΝ δεν ήξερε ότι απαγορεύεται, γιατί ΔΗΘΕΝ έφταιγαν οι υπάλληλοι του, γιατί ΔΗΘΕΝ δεν θα ξαναγινόταν, κλπ, κλπ... Άρα ήξερε πολύ καλά (τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020) ότι ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ, αλλά συνέχισε στα μουλωχτά το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!

2) Απέκρυψε από τη δήλωση Πόθεν Έσχες χρήσεως 2020 το ποσό των 49.500€, το οποίο κατέβαλε τον Ιούνιο του 2020 ως συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας του (φωτό 3, 4).

Γιατί δεν δήλωσε αυτά τα χρήματα; Ποια ήταν η πηγή προέλευσης τους;
Δεδομένου ότι δεν δικαιολογούνται από τις τραπεζικές καταθέσεις του ιδίου και της συζύγου του, από ποια "αδιευκρίνιστη" πηγή προήλθαν;;;;

3) Τον Ιούλιο του 2019 μεταβίβασε (εικονικά, σύμφωνα με τις ενδείξεις και τις πληροφορίες μας) το μερίδιο που είχε στην εταιρεία "Smarts IKE" στους συνεταίρους του αντί τιμήματος 65.847€. Πρόκειται για εταιρεία υπηρεσιών πληροφορικής με έδρα τη Λαμία, στην οποία ο Θ. Χειμάρας μετείχε από την ίδρυσή της το 2013 ως εταίρος και διαχειριστής.

Από τη σύστασή της και μέχρι τις εκλογές του 2019 η "Smarts IKE" είχε συνάψει 14 συμβάσεις με δημόσιους φορείς (με κάποιους Δήμους κλπ ΕΚΤΟΣ Φθιώτιδας), συνολικού ύψους 174.845€.

Μετά τις εκλογές και μέσα σε 3 μόλις χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη, η "Smarts IKE" πήρε 44 έργα από το Δημόσιο, συνολικού ύψους 902.000€!

Τα 41 με απευθείας ανάθεση και τα 3 με κλειστή διαδικασία...

Οι 29 από τις 44 συμβάσεις, συνολικού ύψους 679.372€, είναι με τους Δήμους Λαμίας, Αμφίκλειας και Αθηναίων, καθώς και τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας (φωτό 5)!!

Γνωρίζοντας λοιπόν ο Χειμάρας από τον Ιούλιο του 2019 ότι χάρη στη δική του μεσολάβηση και παρέμβαση ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ οι συμβάσεις της "Smarts ΙΚΕ" με το Δημόσιο και ΘΑ ΥΠΕΡΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ τα έσοδά της (από 175χιλ. τα προηγούμενα 6 χρόνια εκτινάχθηκαν στα 900χιλ. σε 3 μόλις χρόνια...), μεθόδευσε την τυπική αποχώρησή του από την εταιρεία για να μην έχει πρόβλημα με το Σύνταγμα (κατά τ' άλλα, δεν ήξερε για το ασυμβίβαστο...), παραμένοντας προφανώς αφανής εταίρος στα ΚΕΡΔΗ!!

Γι' αυτό και ΔΕΝ καταβλήθηκε ποτέ σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό του το (δήθεν) τίμημα των 65.847€ από την δήθεν πώληση του μεριδίου του!!

Γι' αυτό και η εταιρεία εμφανίζει μετά το 2019 αδικαιολόγητη υπεραύξηση των εξόδων διοίκησης/διάθεσης και των παροχών στους τρεις εργαζομένους της, που όσοι γνωρίζουν από εταιρείες, καταλαβαίνουν τι μπορεί να κρύβεται από πίσω...(φωτό 6, 7)».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.