Τιμή ρεκόρ επταμήνου για τον χρυσό, με κέρδη ασήμι και πλατίνα!


Στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου διαμορφώθηκαν σήμερα οι τιμές του χρυσού, ο οποίος συνεχίζει να επεκτείνει τα πρωτοχρονιάτικα κέρδη, σημειώνοντας σήμερα νέα άνοδο κατά 1%, παίρνοντας ώθηση αφενός από την υποχώρηση του δολαρίου, αφετέρου από την προσδοκία των αγορών ότι η Fed θα μετριάσει τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός σποτ σημείωνε στις 13.19 ώρα Ελλάδος άνοδο 1,2% στα 1.862,32 δολάρια ανά ουγγιά, η υψηλότερη τιμή από τις 13 Ιουνίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωναν επίσης κέρδη της τάξης του 1,2% στα 1.868,30 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου, εν τω μεταξύ, υποχώρησε 0,6%, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους ξένους επενδυτές.
Περιμένοντας τη Fed

  ποντάροντας ότι η επόμενη αύξηση θα διαμορφωθεί στο 0,25%, από το 0,5% την προηγούμενη φορά, μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις 75 μονάδων βάσης.

Σύμφωνα με την Daniela Hathorn, ανώτερη αναλύτρια αγοράς στο Capital.com, εξακολουθεί να υπάρχει κάποια απροθυμία από τα μέλη της Fed να υποχωρήσουν σε ασθενέστερα οικονομικά δεδομένα.
Ασήμι – πλατίνα

Κατά τα άλλα, το spot ασήμι σημείωσε άνοδο 1,8% στα 24,4209 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.085,99 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε 1,4% στα 1.733,83 δολάρια.

«Η τρέχουσα αύξηση της τιμής του χρυσού και του αργύρου δεν φαίνεται να είναι προσωρινή, αλλά εμφανίζεται περισσότερο ως διαρθρωτική κίνηση», εκτιμά ο De Casa.

Πηγή: OT


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.