Οι Τούρκοι πάλι προκαλούν επεισόδιο με ακταιωρό τους κοντά στο Φαρμακονήσι


 

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε με τουρκική ακταιωρό στα ελληνικά χωρικά ύδατα, με το τουρκικό σκάφος να πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του ελληνικού περιπολικού και να απομακρύνεται μετά τη ρίψη προειδοποιητικών βολών από την ελληνική πλευρά.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

 Και νέα υπερπτήση τουρκικόύ drone πάνω από την Κανδελιούσσα.

Επίσης τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, στις 14:44, πάνω από την   στα 19.000 πόδια.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική. 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.