Σύσσωμη η αντιπολίτευση στην σχεδιαζόμενη μεθόδευση της κυβέρνησης για αποπομπή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χ.Ράμμου!


 


 Σε κατάσταση συναγερμού τελούν τα κοινοβουλευτικά επιτελεία όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς όλα δείχνουν ότι αυτή την εβδομάδα θα εκτυλιχθεί στη Βουλή ένα σχέδιο «εκπαραθύρωσης» του Χρήστου Ράμμου από την προεδρία της ΑΔΑΕ –κάτι που θα σημάνει γενικό πολιτικό και κοινοβουλευτικό «πόλεμο».

Παρότι μία τέτοια προσπάθεια θα επισύρει τις οξύτατες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε όλα τα κόμματα του προοδευτικού τόξου –και όχι μόνο- υποψιάζονται ότι η προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, με αντικείμενο «αντικατάσταση μελών των Ανεξάρτητων Αρχών που έχει λήξει η θητεία τους» θα καταλήξει σε μία λαθροχειρία που θα αφορά τη μόνη Ανεξάρτητη Αρχή που έχει αποδειχθεί «ανεξέλεγκτη» και δρομολογεί αποφασιστικές κινήσεις για την διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών: της ΑΔΑΕ.

Η ατζέντα

Η εκκρεμότητα με την λήξη της θητείας μελών των ανεξάρτητων αρχών, άλλωστε, δεν είναι τωρινή. Με άλλα λόγια, η θητεία αρκετών μελών του ΕΣΡ έχει λήξει εδώ και καιρό ενώ η θητεία τριών μελών από το Δ.Σ. της ΑΔΑΕ έληξε μόλις. Με άλλα λόγια, ενώ η κυβέρνηση άφηνε εδώ και καιρό να χρονίζει το ζήτημα της αντικατάστασης των μελών του ΕΣΡ, δείχνει μία... σπουδή για το θέμα της ΑΔΑΕ, με πολλούς από την αντιπολίτευση να εικάζουν πως αν τα τρία μέλη των οποίων η θητεία έχει λήξει αντικατασταθούν με «αρεστούς» της κυβέρνησης, τότε ο αδέκαστος πρώην δικαστής Χρήστος Ράμμος θα εξωθηθεί σε παραίτηση από την ηγεσία της Αρχής.

«Ρυθμιστής» ο Βελόπουλος

Βεβαίως, το να αλλάξουν τα μέλη της ΑΔΑΕ που πλειοψήφησαν στην απόφαση ελέγχου των αρχείων των παρόχων κινητής τηλεφωνίας από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και, μέσω αυτού, να εξαναγκαστεί σε παραίτηση ο Χρήστος Ράμμος, δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Κι αυτό διότι απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία 3/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρει συμμάχους. Όμως, πέραν της αυτονόητης άρνησης των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να συμπράξουν σε ένα τέτοιο πραξικόπημα, όλα δείχνουν πως αποφασισμένος να πει «όχι» είναι και ο Κυριάκος Βελόπουλος της «Ελληνικής Λύσης», για τον οποίο οι πληροφορίες επιμένουν ότι το Μαξίμου έχει... ρίξει τα δίχτυα του, επιδιώκοντας να αποσπάσει την στήριξή του.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.