Συγκέντρωση καλλιτεχνών στο υπουργείο Παιδείας - Απαιτούν την απόσυρση του κατάπτυστου Προεδρικού Διατάγματος


 
Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα καλλιτεχνικά σωματεία, σπουδαστές Καλλιτεχνικών Σχολών και μαθητές Μουσικών Σχολείων.

Διαμαρτύρονται για το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, που υποβαθμίζει τις σπουδές και τα πτυχία τους σε επίπεδο απολυτηρίου Λυκείου. Ζητούν την απόσυρση του απαράδεκτου ΠΔ, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν το πάγιο αίτημά τους για ουσιαστική αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών και δημιουργία δημόσιων σχολών Τεχνών, πανεπιστημιακού επιπέδου.

Νωρίτερα πραγματοποίησαν μοτοπορεία από το Πεδίον του Άρεως.

Για σήμερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος (ΠΟΘΑ) έχει αποφασίσει στάση εργασίας σε όλες τις πρόβες, τις παραστάσεις, τα μαθήματα, τα γυρίσματα, τα studio και τα εργαστήρια, μέχρι τις 2.30 μ.μ.

Στη στάση εργασίας συμμετέχουν με αποφάσεις τους η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, διευκολύνοντας τους εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικών μαθημάτων να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

 Από 902.gr 
imerodromos.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.