Μεσογαίας Νικόλαος: “Ας κάνουμε μια προσευχή η φανέρωσις της Αγίας Τριάδος να επισυμβεί μέσα μας

 


Να κάνουμε μία προσευχή έτσι ώστε η φανέρωση της Αγίας Τριάδος να επισυμβεί μέσα μας, ώστε να φωτισθεί από το φως Της η ζωή, ο νούς μας και η καρδιά μας, εύχεται ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος στο μήνυμά του για τα Θεοφάνεια.

“Εύχομαι τα σπίτια σας να πλημμυρίσουν από τις ευλογίες του Θεού και ο κόσμος και η κτίση όλη από τη χάρι Του. Χρόνια πολλά κι ευλογημένα. Αμήν”, καταλήγει.

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

Τα Θεοφάνεια η Εκκλησία μας τιμά την απόδειξη της Αγίας Τριάδος σ’ αυτόν τον κόσμο, την φανέρωσή Της. Δεν άντεξε στην κένωση και στην ταπείνωση του Υιού και Λόγου η κτίσις και άνοιξε ο ουρανός και αυτή η κένωση έφερε την φανέρωση του Τριαδικού Θεού. Ο Θεός δεν είναι τριαδικός επειδή το λέει η Αγία Γραφή• είναι και γι’ αυτό. Αλλά η Αγία Γραφή το λέει διότι είναι τριαδικός. Είναι Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα. Αυτό το ζει η Εκκλησία αιωνίως. Αιωνίως ζει την φωνή του Θεού Πατέρα. Αιωνίως βλέπει το πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στο άγιο θυσιαστήριο και αιωνίως αντικρύζει το Άγιο Πνεύμα με τις δωρεές Του να αναμένει να τις εκχωρήσει στον καθένα μας.

Λέει ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς ότι στην δημιουργία του κόσμου εμφανίσθηκε πάλι η Αγία Τριάδα. Ήταν παρών ο πλάστης και δημιουργός Θεός Πατήρ. Ήταν διά του Λόγου Του παρών και ο Υιός, και εν τω ανθρώπω φανερώνεται το Άγιο Πνεύμα, η πνοή που έδωσε στον άνθρωπο• αυτό που όλοι έχουμε μέσα μας.

Τέτοια μέρα, στην εορτή των Θεοφανείων, πάλι γίνεται εν τω ανθρώπω και εν τη γη και παρουσία του Τιμίου Προδρόμου αυτή ακριβώς η φανέρωσις της Τριαδικής Θεότητος. Σε μας μένει να γίνουμε μέτοχοι αυτής της εμπειρίας, να καθαρίσουμε με τον αγιασμό την ψυχή μας, για να επιτρέψουμε στα αυτιά της να ακούν τον λόγο του Θεού Πατρός, «ότι ούτός εστιν ο υιός μου ο αγαπητός εν ω ηυδόκησα». Να μπορούμε να αντικρύζουμε και να κατανοούμε τον ρόλο και έργο και την παρουσία του Χριστού και στη δική μας ζωή. Και τέλος να μπορούμε να γευόμεθα και τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος στην ψυχή μας.

Ας κάνουμε μια προσευχή η φανέρωσις της Αγίας Τριάδος να επισυμβεί μέσα μας, ώστε να φωτισθεί από το φως Της η ζωή, ο νούς μας και η καρδιά μας.

Εύχομαι τα σπίτια σας να πλημμυρίσουν από τις ευλογίες του Θεού και ο κόσμος και η κτίση όλη από τη χάρι Του. Χρόνια πολλά κι ευλογημένα. Αμήν.

www.orthodoxianewsagency.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.