Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ έδωσε πριμ 57,7 εκατομμύρια ευρώ στην κοινοπραξία ""ΑΒΑΞ – GHELLA SpA – ALSTOM TRANSPORT S.A."!!

 

 


 

 Ο ΛΟΓΟΣ; Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΘΑ ΤΗΡΕΙ ΤΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ  ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ""ΓΡΑΜΜΗ-4 ΜΕΤΡΟ""...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΗΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ""ΠΑΡΟΧΕΣ-ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ;;;""

  Πριμ 57,7 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Αττικό Μετρό ΑΕ στην κοινοπραξία που κατασκευάζει την γραμμή 4 του Μετρό.

Η καταβολή πρόσθετης αμοιβής έχει θεσπιστεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους (υλικά, ενέργειας) για τις κατασκευαστικές εταιρείες.

Ειδικότερα η κοινοπραξία "ΑΒΑΞ – GHELLA SpA – ALSTOM TRANSPORT S.A." ανάδοχος του έργου της γραμμής 4- Τμήμα Α΄Αλσος Βεϊκου - Γουδί, υπέβαλλε αίτημα για χορήγηση πρόσθετης καταβολής (πριμ).

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση το αίτημα έγινε δεκτό και δόθηκε το πράσινο φως "για χορήγηση στον ανάδοχο της πρόσθετης καταβολής πριμ του άρθρου του Ν 4938/2022, ποσοστού 5% επί του υπολειπόμενου συμβατικού ανταλλάγματος του (χωρίς απρόβλεπτα, αναθεώρηση, απολογιστικά) που ανέρχεται στο ποσό των 57.757.235 ευρώ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ".

Να σημειωθεί ότι όπως προβλέπει ο νόμος ανάδοχοι που εκτελούν συμβάσεις έργων, και τηρούν τα εγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης του έργου σε σχέση με τη συμβατική προθεσμία, δικαιούνται πρόσθετη καταβολή (πριμ), πέντε τοις εκατό (5%) επί του υπολειπόμενου συμβατικού ανταλλάγματος. Στην περίπτωση αυτή για την πληρωμή πρόσθετης καταβολής (πριμ) απαιτείται η προηγούμενη έκδοση απόφασης του αρμόδιου αποφαινόμενου οργάνου, μετά από σύμφωνη γνώμη του τεχνικού συμβουλίου της Γενικής Γραμματείας Υποδομών. Για την καταβολή πρόσθετης καταβολής (πριμ) απαιτείται η προσκόμιση ισόποσης εγγυητικής επιστολής

Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης ολοκλήρωσης του έργου, η πρόσθετη καταβολή (πριμ) καθίσταται επιστρεπτέα καταβολή και συμψηφίζεται με οιαδήποτε οφειλή προς τον ανάδοχο.

Η κατασκευή της νέας γραμμής 4 του Μετρό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία συναρμολόγησης του πρώτου μετροπόντικα στο εργοτάξιο της Κατεχάκη προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι του στις αρχές του έτους.

Επίσης έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την προετοιμασία του εργοταξίου στην Λεωφόρου Βεϊκου για την έλευση του δεύτερου μετροπόντικα.

Τα δύο μηχανήματα θα "συναντηθούν" στο εργοτάξιο Ευαγγελισμός από όπου θα αποσυναρμολογηθούν.

Οι δυο καινούργιοι μετροπόντικες θα διανοίξουν συνολικά 12,8 χλμ. σήραγγας, με 15 νέους υπόγειους σταθμούς: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Νήαρ Ήστ, Ζωγράφου, Ιλίσια και Γουδή.

Η Γραμμή 4 θα έχει δύο σταθμούς ανταπόκρισης, στην Ακαδημία, με τον σταθμό Πανεπιστήμιο της Γραμμής 2, και στον Ευαγγελισμό, με τη Γραμμή 3. 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.