Η Πολωνία με αίτημα της στο Συμβούλιο της Ευρώπης απαιτεί από την Γερμανία πολεμικές επανορθώσεις.Επίσης έχει υποβάλλει αίτημα και στην UNESCO!



 

 Η Πολωνία απευθύνθηκε με αίτημα στο Συμβούλιο της Ευρώπης να τη βοηθήσει να λάβει πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Αρκάντιους Μούλιαρτσικ.

Η Πολωνία έχει απευθυνθεί για το θέμα αυτό και στην UNESCO.

«Επειδή δεν βλέπουμε καμία επιθυμία από τη γερμανική πλευρά να εμπλακεί σε διάλογο, απευθύνομαι σήμερα στον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης και στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης με αίτημα να δημιουργηθεί μια φόρμουλα συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας. Ζητάμε από τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης και την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και όλα τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να αναλύσουν αυτό το θέμα», δήλωσε ο Μούλιαρτσικ.

Σημείωσε, ακόμα, ότι παρά τις απαιτήσεις της Πολωνίας, η Γερμανία δεν πρόκειται να συνεργαστεί στο θέμα των αποζημιώσεων. «Μέχρι σήμερα, το κράτος της Γερμανίας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη και δεν έχει αποζημιώσει τις απώλειες της Πολωνίας, παρά την αποστολή διπλωματικού σημειώματος και τις πολυάριθμες κλήσεις από εκπροσώπους μας. Δεν βλέπουμε την επιθυμία και τη συγκατάθεση να ξεκινήσει διάλογος για το θέμα αυτό», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Πριν από λίγους μήνες, οι πολωνικές αρχές δήλωσαν ότι απαιτούν περίπου 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια από τη Γερμανία ως αποζημιώσεις για τις ζημιές από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στις αρχές Οκτωβρίου εστάλη αντίστοιχο σημείωμα στη Γερμανία μέσω του υπουργείου Εξωτερικών.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.