Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla προβαίνει σε γεωτρήσεις νερού στο εργοστάσιο της στην Γερμανία..Ο ΛΟΓΟΣ;;;


 


 Η εξεύρεση νερού για την παροχή της σχεδιαζόμενης επέκτασης του εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων της κοντά στο Βερολίνο

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις για νέες πηγές νερού για την παροχή της σχεδιαζόμενης επέκτασης του εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων της κοντά στο Βερολίνο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και τις ενώσεις υδάτινων πόρων. Αυτή είναι η πιο πρόσφατη κίνηση της αυτοκινητοβιομηχανίας προκειμένου να επιταχύνει τη γερμανική γραφειοκρατία.

Μετά την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου τον Μάρτιο η Tesla αντιμετώπισε αντιδράσεις από περιβαλλοντικές ομάδες σχετικά με τη χρήση του νερού. Τώρα η αμερικάνικη εταιρεία θέλει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της καθώς ετοιμάζεται να διπλασιάσει τη δυναμικότητα του εργοστασίου στο Gruenheide του Βραδεμβούργου, από 500.000 σε πάνω από ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως. Η έγκριση της επέκτασης βρίσκεται ακόμα υπό εξέταση από τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Gruenheide, Arne Christiani, σε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα ένας εκπρόσωπος της Tesla είπε ότι η εταιρεία είναι δαιτεθημένη να πληρώσει για τις διερευνητικές γεωτρήσεις και να ενημερώσει μια δημόσια βάση δεδομένων δεκαετιών με πηγές υπόγειων υδάτων.

Ένας εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Περιβάλλοντος είπε ότι η Tesla βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές, αλλά δεν είχε ακόμη υποβληθεί αίτηση. «Δεν έχουμε τίποτα εναντίον μιας τέτοιας πρότασης», είπε ο Christiani στο Reuters, παρόλο που επεσήμανε ότι είναι ασυνήθιστο για μια ιδιωτική εταιρεία να διεξάγει τέτοιου είδους δοκιμές αντί για τις τοπικές αρχές.

Εάν η αυτοκινητοβιομηχανία βρει νέες πηγές νερού πρέπει να υποβάλλει αίτηση για άδεια χρήσης τους, δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ωστόσο, ορισμένοι τοπικοί πολιτικοί και περιβαλλοντικές ομάδες φοβούνται ότι μια τέτοια κίνηση δημιουργεί προηγούμενο ιδιωτικών εταιρειών που έτσι αποκτούν πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα, και ανησυχούν ότι σε περίπτωση που η Tesla ανακαλύψει νέες πηγές νερού θα αξιώσει να έχει σε αυτές πρόσβαση κατά προτεραιότητα.

«Γνωρίζουμε το ποιόν της εταιρείας. Κάνει ό,τι θέλει και θα κάνει το ίδιο και με το νερό που πιθανόν να βρει», δήλωσε ο Michael Ganschow, επικεφαλής της τοπικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Gruene Liga. «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και η εξερεύνηση για νέα αποθέματα είναι δημόσιο καθήκον… αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή», δήλωσε ο διοικητής της περιφέρειας της γειτονικής περιοχής Maerkish-Oderland, στην τοπική εφημερίδα Tagesspiegel.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει προκαλέσει τον θαυμασμό από ορισμένους και την καχυποψία από άλλους για την παράκαμψη της παράδοσης που υπάρχει στην Γερμανία ότι μια εταιρεία ξεκινά το έργο αφότου πάρει την σχετική άδεια, πληρώνοντας προκαταβολικά για την κατασκευή του εργοστασίου της πριν εξασφαλιστούν όλες οι άδειες – κάτι που δεν είναι παράνομο αλλά εξαιρετικά ασυνήθιστο για τις γερμανικές επιχειρήσεις που γενικά αποφεύγουν τόσο ριψοκίνδυνες κινήσεις.

Ωστόσο, ακόμη και αν η Tesla λάβει έγκριση για διερευνητική γεώτρηση, απομένουν πολλά βήματα, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης των σωληνώσεων που θα προμηθεύουν το εργοστάσιο με νερό.

«Αυτό θα μπορούσε να πάρει πολύ χρόνο», είπε ο Joachim Schroeder, εκπρόσωπος του Spreenhagen, μιας από τις περιοχές που θέλει να εξερευνήσει η Tesla –«εκτός αν η Tesla αναλάβει, φυσικά, και το κάνει με ταχύτητα…Tesla».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.