Qatargate: Τι απαντά ο Δ. Αβραμόπουλος για την συμμετοχή του στην «αμαρτωλή» ΜΚΟ

 Qatargate: Τι απαντά ο Δ. Αβραμόπουλος για την συμμετοχή του στην «αμαρτωλή» ΜΚΟ

  Qatargate: Τι απαντά ο Δ. Αβραμόπουλος για την συμμετοχή του στην «αμαρτωλή» ΜΚΟ

Εξηγήσεις για τη συμμετοχή του στην ΜΚΟ «Fight Impunity» που είχε ιδρύσει ο Αντόνιο Παντσέρι καθώς και για την αμοιβή που έλαβε έδωσε ο πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε δημοσιεύματα τους, η ιταλική La Stampa και η ισπανική El Mundo, ανέφεραν ότι «για ένα έτος, ο πρώην επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος έλαβε αμοιβή από τη ΜΚΟ που ίδρυσε ο Παντσέρι».

«Συμμετείχε πολύ πιο ενεργά από τα άλλα επίτιμα μέλη» είναι ο υπότιτλος της La Stampa, η οποία βάζει στο κάδρο του σκανδάλου Qatargate τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Μάλιστα ο διευθυντής της, με δηλώσεις του στην ιταλική τηλεόραση, ανέφερε ότι ξεκινάει έρευνα για τον Αβραμόπουλο και τη ροή των χρημάτων.

H απάντηση Αβραμόπουλου

«Η συμμετοχή μου στον οργανισμό Fight Impunity ήταν εξ’αρχής απολύτως χωρίς εκτελεστικές ή διαχειριστικές αρμοδιότητες. Η επιτροπή που συμμετείχα, μεταξύ των άλλων μαζί με προσωπικότητες όπως η Φ. Μογκερίνι, ο Γάλλος πρώην ΠΘ Bernard Cazeneuve και η Γερουσιαστής Emma Bonino, ήταν τιμητική.

»Για την συμμετοχή μου και την αποζημίωση που θα την συνόδευε ζήτησα την έγκρισή της ευρωπαΐκής επιτροπής η οποία και μου δόθηκε γραπτώς, από την Πρόεδρό Von der Leyen» σημειώνει ο πρώην Επίτροπος.

«Αντίστοιχη θετική γνωμοδότηση για τη συμμετοχή μου στην τιμητική επιτροπή της Οργάνωσης, δόθηκε από την ανεξάρτητη επιτροπή ηθικής (Independent Ethical Committee) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 10 Δεκεμβρίου 2020.

»Η αποζημίωση ήταν για ένα χρόνο, από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022, με το ποσό των 5000 ευρώ μηνιαίως, το οποίο δηλώθηκε και φορολογήθηκε στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ελληνικό νόμο. (τελικό ποσό:3750€) . Μετά από ένα χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2022, επειδή η δραστηριότητα του Οργανισμού είχε ατονήσει, ζήτησα και σταμάτησε η αποζημίωση. Από τον Μάρτιο και μετά, η συμμετοχή μου είχε ουσιαστικά τελειώσει», συνεχίζει ο κ. Αβραμόπουλος.

«Μόλις δε πληροφορήθηκα τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στις Βρυξέλλες, υπέβαλα αμέσως και αμετάκλητα την παραίτησή μου και ζήτησα να αφαιρεθεί το όνομα μου από το website, από κοινού με τις άλλες προσωπικότητες που μετείχαν στην επιτροπή» καταλήγει.

.zougla.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.