Στα μαχαίρια Μαξίμου – Δένδιας: Το παρασκήνιο με το Predator και τους NYT




Στα μαχαίρια Μαξίμου – Δένδιας: Το παρασκήνιο με το Predator και τους NYT

Στο στόχαστρο του Μαξίμου φέρεται να είναι ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, μετά το δημοσίευμα των NYT. Στο δημοσίευμα ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο είχε δώσει άδεια εξαγωγής του Predator.

Και αυτό που εξόργισε το Μαξίμου ήταν ότι το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα την ημέρα που γινόταν η συζήτηση στη Βουλή για τις αλλαγές στην ΕΥΠ. Από την άλλη, το Μαξίμου φέρεται να την έχει «φυλαγμένη» στον Νίκο Δένδια. Ο ΥΠΕΞ – μέσω κύκλων του – είχε δηλώσει μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας υποκλοπών που αναφερόταν το όνομά του: «Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών».

Και μια μέρα μετά ο ίδιος είχε δηλώσει:

«Η συνεργασία μου με τον Πρωθυπουργό είναι διαρκής & χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη. Έχει παράξει απτά αποτελέσματα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής στην πιο δύσκολη περίοδο. Με καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του Π/Θ ότι θα χυθεί άπλετο φως».

Η συνεργασία μου με τον Πρωθυπουργό είναι διαρκής & χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη. Έχει παράξει απτά αποτελέσματα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής στην πιο δύσκολη περίοδο. Με καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του Π/Θ ότι θα χυθεί άπλετο φως (η δήλωσή μου πριν το ΣΕΥ). pic.twitter.com/nVOn7WZj8N

Άλλωστε, αποτελεί κοινό μυστικό στους γαλάζιους κύκλους, ότι ο Νίκος Δένδιας προαλείφεται για επόμενος αρχηγός της ΝΔ…

Όπως γράφει το iEidiseis, στα «κάγκελα» βρίσκεται το Μαξίμου με το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ο εκπρόσωπος Τύπου της Βασιλίσσης Σοφίας επιβεβαίωσε με δήλωσή του στους New York Times ότι η ελληνική κυβέρνηση έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator σε άλλες χώρες!!!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, η Αθήνα παραδέχθηκε ότι αδειοδότησε την Intellexa να πουλήσει το Predator σε τουλάχιστον μία χώρα με ιστορικό καταπίεσης των πολιτών της, την Μαδαγασκάρη, Η εταιρεία, μάλιστα, επιχείρησε να γίνει το ίδιο και με την Ουκρανία, όπως φέρεται να ζητούσε η Ουάσιγκτον από την ελληνική κυβέρνηση!

Στο Μαξίμου εκτιμούν πως την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η απάντηση ήταν η μέρα που γινόταν η συζήτηση στη Βουλή και δόθηκε έτσι η ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να εκθέσει τον πρωθυπουργό! Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στον Νίκο Χατζηνικολάου στις 7 Νοεμβρίου και τα εξής- που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: ««Μισό λεπτό, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ουδέποτε ισχυρίστηκα -και η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε- ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο το οποίο χειρίζεται το λογισμικό Predator. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το να κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι έχει ενορχηστρώσει αυτή την προσπάθεια. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Εμείς από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα παράνομων λογισμικών στη χώρα και καλούμαστε αυτό το κουβάρι…»!

Στο Μαξίμου, επίσης, …υποψιάζονται ότι ο Νίκος Δένδιας έκανε τη δήλωση μέσω του εκπροσώπου, με στόχο να πληγεί ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σμυρλής, που είναι αρμόδιος για το θέμα και που θεωρείται και άνθρωπος «της οικογένειας» στο υπουργείο Εξωτερικών!

Το Μαξίμου βέβαια δεν λέει γιατί θα έπρεπε να υποκρύψει το γεγονός ο υπουργός Εξωτερικών- ο οποίος, άλλωστε, είναι και ένας από εκείνους που παρακολουθούνταν! Για αυτό και ο Ν. Δένδιας απαντά … «το δώσαμε και το ξέρατε»!

ΥΓ: Μετά τον Τσίπρα ο πρωθυπουργός τα βάζει και με τον Δένδια! Οι συνεχείς αποκαλύψεις για τις εκλογές αυξάνουν τη νευρική κρίση!
Από Militaire News 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.