Δημοσίευμα του Politico αναφέρει ότι η ΕΕ ξεκίνησε επείγουσα έρευνα για πιθανές επαφές αξιωματούχων της ΕΕ με τον πρώην επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, σε σχέση με θέματα επιρροής του Κατάρ στις Βρυξέλλες



Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ξεκίνησε επείγουσα έρευνα για πιθανές επαφές αξιωματούχων της ΕΕ με τον πρώην επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, σε σχέση με θέματα επιρροής του Κατάρ στις Βρυξέλλες, σημειώνει σε ανταπόκρισή του το Politicο. Η Επιτροπή, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ζητεί επίσης από τον ίδιο τον κ. Αβραμόπουλο να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο έχει συμμορφωθεί με τους κανόνες που διέπουν το λόμπινγκ.

«Ο Αβραμόπουλος, πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ, ήταν επίτιμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΜΚΟ Fight Impunity, η οποία ιδρύθηκε από τον πρώην ευρωβουλευτή Pier Antonio Panzeri -ο οποίος κρατείται επί του παρόντος στη φυλακή με κατηγορίες για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος. Ο Αβραμόπουλος παραδέχτηκε ότι έλαβε πληρωμή 60.000 ευρώ από το Fight Impunity και έκτοτε παραιτήθηκε από τον ρόλο του στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ», αναφέρει το Politico.

Η έρευνα

Το δημοσίευμα βασίζεται σε εσωτερικό email που περιήλθε σε γνώση του ιστοτόπου και το οποίο εκτιμάται ότι εστάλη  την Τετάρτη σε στελέχη που χειρίζονται ζητήματα «διαφάνειας και δεοντολογίας» στα συμβούλια των Επιτρόπων. Στο email, ένας αξιωματούχος της ΕΕ ρωτά εάν μέλη του Κολεγίου των Επιτρόπων ή στελέχη που εργάζονται σε αυτά είχαν πέρυσι κάποια επαφή με τον Αβραμόπουλο ή την ΜΚΟ Fight Impunity. Στους παραλήπτες του email δεν δόθηκε παρά ελάχιστη προθεσμία μισής μέρας για να απαντήσουν.

«Είχε κάποιο μέλος ή η ομάδα σας οποιαδήποτε αλληλεπίδραση (αλληλογραφία, συναντήσεις, επαφές) με τον Πρώην Επίτροπο Αβραμόπουλο την περίοδο μεταξύ 3ης Φεβρουαρίου 2021 και 1ης Δεκεμβρίου 2021 υπό την ιδιότητα του κ. Αβραμόπουλου ως επίτιμου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της AITJ (είναι το πλήρες όνομα της ΜΚΟ)» ερωτά το email.

Ο αξιωματούχος που το απέστειλε, έκανε την ίδια ερώτηση και για οποιαδήποτε πιθανή επικοινωνία με άλλους εκπροσώπους της Fight Impunity ή με τον Αβραμόπουλο «υπό οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα» κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονικής περιόδου. «Εάν ναι, για να μας ενημερώσετε για το θέμα αυτής της αλληλεπίδρασης».

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Dana Spinant, δήλωσε: «Στέλνουμε [στον Αβραμόπουλο] μια επιστολή σήμερα για να τον ρωτήσουμε για τον τρόπο με τον οποίο τηρούσε τους όρους σχετικά με την εξουσιοδότηση που του δώσαμε για τη δραστηριότητά του [στην Fight Impunity]». «Είπαμε από την αρχή ότι εξετάζουμε συναντήσεις που έγιναν μεταξύ του πρώην Επιτρόπου Αβραμόπουλου και μελών του Κολλεγίου», πρόσθεσε η Spinant, λέγοντας ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει εσωτερικά email.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.