Politico:Οι Βέλγοι εισαγγελείςαπήγγειλαν κατηγορίες για διαφθορά στην Εύα Καϊλή!!


 

 




Αντιμέτωπη με σοβαρές κατηγορίες περιλαμβάνουν τα αδικήματα που σχετίζονται με εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος, βρίσκεται η Εύα Καϊλή που συνελήφθη στο Βέλγιο στο πλαίσιο του Qatar-gate.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Politico Βέλγοι εισαγγελείς απήγγειλαν την Κυριακή κατηγορίες για διαφθορά στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και σε άλλα τρία άτομα, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Η Καϊλή συνελήφθη την Παρασκευή στο πλαίσιο μιας μεγάλης έρευνας των βελγικών αρχών για διαφθορά σχετικά με μια φερόμενη εκστρατεία παράνομης επιρροής από το Κατάρ.


Τέσσερα από τα έξι άτομα που συνελήφθησαν από την αστυνομία την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένης της Καϊλή, κατηγορήθηκαν από τους εισαγγελείς για αδικήματα που σχετίζονται με εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος, ανέφερε η βελγική εφημερίδα L'Echo.

Ο σύντροφος της Καϊλή, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, κατηγορήθηκε επίσης, ανέφερε η Le Soir. Ο Τζόρτζι είναι κοινοβουλευτικός βοηθός ενός άλλου ευρωβουλευτή και ιδρυτής της ΜΚΟ Fight Impunity.

Κατηγορήθηκε επίσης ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, πρόεδρος της οργάνωσης Fight Impunity, σύμφωνα με τη Le Soir. Ένας μη κατονομαζόμενος λομπίστας αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες.

Ο πατέρας της Καϊλή, ο οποίος επίσης συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας, αφέθηκε ελεύθερος, όπως και ο συνδικαλιστής Λούκα Βισεντίνι, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Καϊλή τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το ρόλο της ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τη σύλληψή της στο πλαίσιο της έρευνας, δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος της προέδρου του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

Το σπίτι του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα φέρεται επίσης να έγινε έφοδος το βράδυ του Σαββάτου στο πλαίσιο της έρευνας.


Η ανακοίνωση των βελγικών αρχών για τις συλλήψεις


«Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους προχθές, Παρασκευή, στο πλαίσιο της ευρείας έρευνας της
Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας και της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Υπάρχουν υποψίες ότι καταβλήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική ή/και στρατηγική θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του.

Τέσσερα άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και διαφθορά. Δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα από τον δικαστή.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε έρευνα χθες το βράδυ γύρω στις 8 μ.μ. στο σπίτι ενός δεύτερου ευρωβουλευτή.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν.

Ο Τύπος θα ενημερώνεται για κάθε νέα εξέλιξη με δελτίο Τύπου».

 
Τι θα γίνει με την άρση ασυλίας της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές από τη Eurojust, αναμένεται να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία στο Ευρωκοινοβούλιο, για την άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως συνέβη και με τον πρώην ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, που συνελήφθη και εκδόθηκε στην Ελλάδα, όπου παραμένει προφυλακισμένος, ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη της ΧΑ.

Στην περίπτωση του Γιάννη Λαγού, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Ελληνική Δικαιοσύνη, το οποίο έγινε ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης και ακολούθησε η σύλληψη και έκδοση του ευρωβουλευτή, αφού ήρθη η ασυλία του.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.