Δίμηνη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Χρ. Σταϊκούρας - Τι είπε για το Market Pass

 Δίμηνη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Χρ. Σταϊκούρας - Τι είπε για το Market Pass

  Δίμηνη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Χρ. Σταϊκούρας - Τι είπε για το Market Pass

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΑΑΝ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΜΕΡΙΑ
Δίμηνη παράταση μέχρι τα τέλη Φεβρουάριου του 2023, θα δοθεί για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως  ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Δεν ακολουθούμε επιδοματική πολιτική, μειώνουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές», είπε ο υπουργός Οικονομικών στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ επισημάινοντας παράλληλα ότι: «Σήμερα έχουμε 3 δισ. λιγότερους φόρους και εισφορές από το 2018. Βοηθάμε τα χαμηλότερα εισοδήματα και τη μεσαία τάξη».

Παράλληλα αύριο Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική διάταξη για το Market Pass, το επίδομα για αγορές τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού το Σάββατο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους πρόκειται να ανοίξει στα μέσα Φεβρουαρίου στο gov.gr, ενώ οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν στο τέλος του ίδιου μήνα.

Η άυλη ψηφιακή κάρτα, στα πρότυπα του Fuel Pass, θα καλύπτει αγορές στο λιανικό εμπόριο τροφίμων σε σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, καταστήματα τροφίμων, γαλακτοπωλεία, αλλά και λαϊκές αγορές.

 «Δεν είναι μόνο για τρόφιμα αλλά για όλα τα προϊόντα που πωλούνται σε αυτούς τους χώρους», διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας, αναφέροντας στη συνέχεια ότι το ποσό θα πιστώνεται στην κάρτα κάθε μήνα ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας, και αν δεν χρησιμοποιηθεί θα μετακυλείται στον επόμενο μήνα. Για κατάθεση του ποσού στην τράπεζα, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το 80% του ποσού σε δύο τριμηνιαίες δόσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι δικαιούχοι είναι όλα τα νοικοκυριά των οποίων το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται έως 16.000 ευρώ για άγαμο,  24.000 ευρώ για το ζευγάρι, ενώ το ποσό προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι το market pass θα είναι ανεξάρτητο από την επιταγή ακρίβειας.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.