Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ INTRUM ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΠΑΚΕΤΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΕΩΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ!

Περί τις 40 εταιρείες από τον κλάδο των οινοποιείων και 100 από τον ευρύτερο χώρο των τροφίμων εμπλέκονται στους σχεδιασμούς της Intrum για πώληση πακέτων δανείων.

Στο ξεκαθάρισμα των κλαδικών χαρτοφυλακίων προχωρά η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων Intrum Hellas, μετά την πρώτη πώληση του πακέτου Tethys, στο οποίο εντάχθηκαν τα δάνεια μικρών και μεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Το επόμενο κλαδικό πακέτο που θα βγάλει προς πώληση μέχρι το τέλος του έτους αφορά 40 επιχειρήσεις του κλάδου των οινοποιείων, τα οποία έχουν δανειακή έκθεση ύψους 30-40 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εταιρεία διαχείρισης δεν αποκλείεται να «γκρουπάρει» τα εν λόγω οινοποιεία σε υποπακέτα ανάλογα με τη γεωγραφική ενότητα που βρίσκονται. Η διαδικασία πώλησης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών.
Τα τρόφιμα

Ακολουθώντας το μοντέλο αυτό η διοίκηση της Intrum Hellas αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να προχωρήσει και στην πώληση μικρών και μεσαίων εταιρειών τροφίμων, των οποίων τα δάνεια βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων θα «γκρουπάρει» περίπου 100 εταιρείες του κλάδου, τα δάνεια των οποίων ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ. Πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των φρούτων, κατεψυγμένων αλλά και νωπών προϊόντων, στις ζύμες κ.ά.
Το ενδιαφέρον

Με βάση πηγές της αγοράς, αναμένεται να υπάρξει ενδιαφέρον για τα παραπάνω χαρτοφυλάκια. Στο κομμάτι των οινοποιείων, από τις υγιείς εταιρείες του τομέα, οι οποίες προσβλέπουν στην περαιτέρω μεγέθυνσή τους, παράμετρος που θα ενισχύσει και την εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Σε ό,τι αφορά το πακέτο των τροφίμων, πηγές εκτιμούν ότι θα υπάρξει ισχυρό ενδιαφέρον από ξένα funds αλλά και από Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα τρόφιμα και ήδη προχωρούν σε εξαγορές μικρότερων αλλά με προοπτικές εταιρειών, με στόχο και πάλι τη δημιουργία ισχυρότερων ως προς τα μεγέθη ομίλων.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.