Νέος διοικητής της Frontex ο Ολλανδός Χανς Λέϊτενς!!


 


 Σήμερα (20/12), ο Χανς Λέιτενς διορίσθηκε νέος Εκτελεστικός Διευθυντής της Frontex, σύμφωνα με ανακοίνωση του συμβουλίου διοίκησης της υπηρεσίας.

Ο διορισθείς από το συμβούλιο, Χανς Λέιτενς, διαδέχεται την Αΐγια Καλνάγια, που κατείχε προσωρινά το αξίωμα από τον Ιούλιο του 2022, μετά την παραίτηση του Φαμπρίς Λετζερί, που κατηγορήθηκε συχνά για ανοχή στις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών.

Τα τελευταία χρόνια, η Frontex βρέθηκε στο μικροσκόπιο για τον φερόμενο ρόλο της σε παράνομη απομάκρυνση μεταναστών στα σύνορα της Ένωσης, μία πρακτική γνωστή ως “pushbacks”. Η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την καταπολέμηση της απάτης (OLAF) είχε επιβεβαιώσει ότι άρχισε έρευνα κατά της Frontex, δίχως να δίδει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Στρατηγός Λέιτενς εξέφρασε τη χαρά του για τον διορισμό από την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, η οποία ευχαρίστησε την κ. Καλνάγια «για την εξαιρετική διοίκηση, σε μία δύσκολη περίοδο».

«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη βελτίωση στη διοίκηση της Frontex, προκειμένου να προστατεύσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προσέθεσε η κ. Γιόχανσον.
Ο Στρατηγός του στρατού ξηράς, Χανς Λέιτενς, που διοικεί τη Royal Netherlands Marechaussee από το 2019, θα έχει πενταετή θητεία στη Frontex, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας που εδρεύει στη Βαρσοβία.

Ο Χανς Λέιτενς είναι κάτοχος διδακτορικού στη δημόσια διοίκηση και έχει εμπειρία τριάντα και πλέον χρόνων στον τομέα της διατήρησης της τάξης. Ήταν μέλος του συμβουλίου διοίκησης της Frontex τα διαστήματα 2011 – 2015 και 2019 – 2022, υπογραμμίσθηκε.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.