Ο Κ.Μητσοτάκης είναι διεθνώς εκτεθειμένος σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών ...Αυτήν την φορά η El Pais αναφέρει ότι "" Η εικόνα του Κ.Μητσοτάκη να φεύγει χωρίς να δώσει απάντηση θα τον ακολουθεί για πάντα""
Διεθνώς έχει εκτεθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την χθεσινή φυγή του από την Βουλή προσπαθώντας να μην απαντήσει στις ερωτήσεις του  Αλέξη Τσίπρα!!

Επισημαίνοντας ότι το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων έχει προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση, η El Pais σημειώνει:

«Η κατασκοπεία δημοσιογράφων, πολιτικών και στρατιωτικών πολιορκεί την κυβέρνηση της Ελλάδας».

Εστιάζοντας στην αποχώρηση του πρωθυπουργού όταν κλήθηκε να απαντήσει αν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε τον αρχηγό του ΓΕΣ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, η El Pais γράφει στο εκτενές ρεπορτάζ της:

«Ο Μητσοτάκης φεύγει από τη συζήτηση στη Βουλή όταν ο αριστερός Τσίπρας τον ρωτά αν οι μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν τον αρχηγό του Στρατού.

Το σκάνδαλο παράνομων υποκλοπών δημοσιογράφων, πολιτικών και στρατιωτικών που καταδιώκει την ελληνική κυβέρνηση εδώ και οκτώ μήνες οδήγησε σε ένα σημαντικό επεισόδιο Πέμπτη στη Βουλή».

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο συντηρητικός Κυριάκος Μητσοτάκης, αποχώρησε από την αίθουσα αφού ο Αλέξης Τσίπρας, πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός της αντιπολίτευσης, τον ρώτησε εάν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, γνωστές με το ελληνικό ακρωνύμιο ΕΥΠ, κατασκόπευε τον αρχηγό του ΓΕΣ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε τους υπόλοιπους βουλευτές: ”Η εικόνα του Μητσοτάκη να φεύγει χωρίς να δώσει απάντηση θα τον ακολουθεί για πάντα”» αναφέρει το ρεπορτάζ.

«Άρθρα για νέες παράνομες υποκλοπές εμφανίζονται στον τοπικό τύπο κάθε εβδομάδα. Πρώτα κυκλοφόρησαν ονόματα κατασκόπων δημοσιογράφων και μετά εμφανίστηκαν διάφοροι επιχειρηματίες και πολιτικοί».

Αναφορά και στις αποκαλύψεις των New York Times

Φυσικά, από το ρεπορτάζ δεν έλειπε και η αποκάλυψη-«βόμβα» των New York Times ότι η ελληνική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι χορήγησε άδειες στην εταιρεία που κατέχει το Predator να εξάγει το πρόγραμμα «σε τουλάχιστον μία χώρα με ιστορία καταστολής: τη Μαδαγασκάρη».

Αναφορά γίνεται και στην Ολλανδή ευρωβουλευτή Sophie in’t Veld η οποία τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει στοιχεία στην επιτροπή PEGA, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν περισσότερες αμφιβολίες για το σκάνδαλο.

Το ρεπορτάζ καταλήγει με την παρέμβαση του Pavol Szalai, επικεφαλής των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι η πιο σοβαρή υπόθεση που καταγράφηκε φέτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ελευθερίας του Τύπου.


 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.