Υπόθεση κατασκοπείας στην Γερμανία με σύλληψη υπαλλήλου της Υπηρεσίας Πληροφοριών για διαβίβαση κρατικών μυστικών στην Μόσχα!


Οι γερμανικές αρχές προέβησαν στη σύλληψη υπαλλήλου της Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) που φέρεται να λειτουργούσε ως κατάσκοπος της Μόσχας, διαβιβάζοντας κρατικά μυστικά.

Με τη βαρύτατη κατηγορία της εθνικής προδοσίας εξαιτίας διαρροών κρατικών μυστικών προς εχθρική χώρα και συγκεκριμένα στη Ρωσία, συνελήφθη την Πέμπτη μετά από έφοδο στο σπίτι του Γερμανός πολίτης και υπάλληλος στην Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών BND, μία εκ των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

Ο υπάλληλος ονόμαντι Κάρστεν Λ. σύμφωνα με τη λιτή ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Καρλσρούης φέρεται να "διαβίβασε κατά τη διάρκεια του 2022 πληροφορίες στις οποίες είχε πρόσβαση στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας σε ρωσική μυστική υπηρεσία. Το δε περιεχόμενο των πληροφοριών θεωρείται κρατικό μυστικό κατά την έννοια του άρθρου 93 του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα".
Ενδέχεται να μην είναι μεμονωμένη περίπτωση

Την ίδια ώρα η BND κρατά χαμηλούς τόνους στις δημόσιες τοποθετήσεις της και δίνει πληροφορίες με το σταγονόμετρο εξαιτίας της κρισιμότητας της υπόθεσης που σχετίζεται άμεσα με την εθνική ασφάλεια της Γερμανίας.

O επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας Μπρούνο Καλ θέλησε πάντως να κάνει γνωστό ότι μόλις η ομοσπονδιακή υπηρεσία αντελήφθη ότι ο εν λόγω υπάλληλος πιθανώς να "έδινε" απόρρητα στοιχεία στη Ρωσία, διέταξε αμέσως εσωτερική έρευνα, πριν αναλάβει ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας.

Στο μεταξύ ο Κάρστεν Λ. έχει προφυλακιστεί ενώ οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Γερμανικά μέσα δεν αποκλείουν μάλιστα την διεύρυνση των ερευνών στη συγκεκριμένη υπόθεση τόσο ανά τη Γερμανία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Από την πλευρά του ο  Γερμανός υπ. Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν από τους Φιλελεύθερους χαιρέτισε τη σύλληψη του φερόμενου Γερμανού πληροφοριοδότη της Ρωσίας, τονίζοντας ότι οι γερμανικές αρχές θα έχουν καταφέρει ένα σημαντικό πλήγμα κατά της ρωσικής κατασκοπείας, εάν επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες. "Η σύλληψη δείχνει ότι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή", σημείωσε σε ανάρτηση στο Twitter.  

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.