Κόντρα Καππάτου -Πολάκη στην Βουλή για πλειστηριασμό κατοικίας.Τι είπε ο Καππάτος τι απάντησε ο Πολάκης!!


Απαντήσεις για την εμπλοκή του ονόματός του σε πλειστηριασμό κατοικίας, έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ Παναγής Καππάτος, μιλώντας νωρίτερα στην ολομέλεια. Στο όνομα του βουλευτή της ΝΔ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, το περασμένο Σάββατο ενώ είχαν προηγηθεί αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη.

«O κ. Πολάκης έκανε ανάρτηση στο facebook, εναντίον του προσώπου μου, ότι εκπροσωπώ τα funds και τις τράπεζες και είμαι κατά των πολιτών. Δεν του απάντησα, διότι θεωρούσα ότι δεν έπρεπε να απαντήσω στον κ. Πολάκη και δεν θα απαντήσω ποτέ στον κ. Πολάκη. Την επόμενη μέρα εξέδωσε καινούργια ανακοίνωση, που κακοποιούσε λεκτικά τη σύζυγό μου και λέω κακοποίησε, γιατί 25 Νοεμβρίου ήταν η μέρα κακοποίησης κατά των γυναικών. Επανέρχομαι γιατί προχθές στον προϋπολογισμό, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην «υπόθεση Καππάτου» και άφησε να αιωρείται κάτι βρώμικο», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και συνέχισε:

«Δημοσιεύθηκε από ένα site, το οποίο ήταν υπέρ της Χρυσής Αυγής, ένα δημοσίευμα το οποίο παρουσιάζει προτάσεις του Ειρηνοδικείου Αργοστολίου, στο οποίο συμμετείχα και εκπροσωπούσα τότε μια τράπεζα και μια θυγατρική τράπεζας, σε μια δίκη του νόμου Κατσέλη. Οι υποθέσεις του νόμου Κατσέλη είναι, αν έχεις τις προϋποθέσεις θα μπεις στο νόμο, αν δεν τις έχεις δεν θα μπεις. Με βάση αυτό λοιπόν το δημοσίευμα, είπε ο κ. Πολάκης ότι είμαι ο εκπρόσωπος των funds. Πρέπει εδώ να δηλώσω: Όσο είμαι βουλευτής, δεν έχω υπογράψει καμία κατάσχεση για πλειστηριασμό. Μπορείτε να το ελέγξετε. Επίσης να δηλώσω, πως όσο είμαι δικηγόρος, 33 χρόνια, για λόγους δικούς μου, δεν έχω υπογράψει ποτέ κατάσχεση, πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας και αυτό όχι για τίποτα άλλο αλλά γιατί ήταν δική μου απόφαση, Αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι ότι έβαλε την «υπόθεση Καππάτου» δίπλα σε άλλες υποθέσεις, ποινικές υποθέσεις που διερευνώνται από τη δικαιοσύνη. Στην περίπτωση μου ήταν λάσπη και η λάσπη επιστρέφει σε αυτόν που την έριψε. Προσπαθήσατε να με στοχοποιήσετε και μέσω εμού και το κόμμα μου, με ψευδείς αναφορές και με παραπληροφόρηση. Ο κ. Πολάκης δημοσίευσε ότι πήρα αποζημίωση στο πλαίσιο των μέτρων για τον Covid για τις επιχειρήσεις στα Ιόνια νησιά. Δικαιούμουν να λάβω 15.000 ευρώ. Όντως το λογιστικό μου γραφείο έκανε αίτηση και δεν μου ενεκρίθησαν 15.000, όπως ψευδώς είπε ο κ. Πολάκης, αλλά 8.750 ευρώ. Αυτά τα χρήματα ψευδώς ανέφερε ο κ. Πολάκης ότι τα εισέπραξα. Δεν τα εισέπραξα ποτέ γιατί παραιτήθηκα από την είσπραξη τους και το 2021 και το 2022. Ήταν διπλή η παραίτησή μου».

Στον βουλευτή της ΝΔ απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. «Ανέφερε ο κ. Καππάτος ότι είναι ψευδή αυτά που είπα. Δεν υπάρχει κανένα ψεύδος. Είναι ψέμα ότι παρασταθήκατε 10.5.2021, ως βουλευτής, ως εκπρόσωπος της D Value, της εισπρακτικής και υπερασπιζόμενος να χάσει το σπίτι της μια γυναίκα; Προσέξτε, είστε βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Δεν είστε γενικά δικηγόρος. Ναι, υπάρχει ηθικό ζήτημα να υπερασπίζεται βουλευτής, με την επαγγελματική του δικηγορική ιδιότητα, να χάσει το σπίτι του ένας συνάνθρωπος μας. Τέλος. Δεν είστε απλός δικηγόρος. Δεύτερον, υπάρχει ηθικό ζήτημα. Και εγώ γιατρός είμαι και ασκώ την ιατρική. Δεν έκανα όμως αίτηση, λόγω covid, ως πληττόμενος να πάρω 8859,93 ευρώ, που πήρατε εσείς. Δεν το έκανα γιατί έχω το μισθό της Βουλής. Και εγώ χειρουργούσα και εσείς είχατε υποθέσεις. Τα 8.500 είναι χλιμιτζουριά. Τρίτο, που είναι το ψέμα ότι η σύζυγός σας και ενώ είστε βουλευτής, παιδαγωγός εκείνη στο επάγγελμα, εντάχθηκε το 2021 στο ΕΣΠΑ, έλαβε επιδότηση 195.612 ευρώ, για να φτιάξει τουριστικό κατάλυμα στην Κεφαλονιά, και για το υπόλοιπο πήρε 126.000 δάνειο από τη Eurobank, με προσημείωση κάποια αγροτεμάχια; Δηλαδή, είστε βουλευτής, η σύζυγός παίρνει επιδότηση από το αναπτυξιακό, παίρνει και δάνειο. Γίνεσαι και επιχειρηματίας άμα είσαι του Μητσοτακέικου χωρίς να βάλεις φράγκο», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Απαντώντας ο βουλευτής της ΝΔ Π. Καππάτος ανέφερε στον κ. Πολάκη: «Εγώ είμαι δικηγόρος. Δεν ντρέπομαι γι΄ αυτό, είμαι πολύ περήφανος. Είμαστε τρεις γενιές δικηγόροι στην οικογένεια μου. Αν θέλετε, το μη επιτρεπτό ηθικά είναι αν είσαι βουλευτής να κάνεις πλειστηριασμούς. Δήλωσα ότι όσο είμαι βουλευτής δεν έχω υπογράψει καμία κατάσχεση για πλειστηριασμό. Δεν είπα δεν κάνω πλειστηριασμούς. Έκανα παλαιότερα πλειστηριασμούς, δεν έκανα ποτέ πρώτης κατοικίας. Αυτό δηλαδή που κατηγορεί το κόμμα σας, ο πρώην σύντροφός σας ο κ. Λαφαζάνης που κάνατε στη διακυβέρνησή σας», είπε βουλευτής της ΝΔ, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Επίσης να θυμίσω ότι το 2015, εσείς φέρατε στη Βουλή και ψηφίσατε τη δημιουργία των funds και τη δυνατότητα μεταβίβασης των ακινήτων σε αυτά. Η υπογραφή Παρασκευόπουλου, Τσακαλώτου και του κ. Τσίπρα, «κοσμεί» αυτό το νόμο. Ο κώδικας των δικηγόρων για τους βουλευτές ρητά προβλέπει ότι απαγορεύεται να συμμετέχουν σε δίκες που αφορούν ναρκωτικά ή βιασμούς. Παρόλα αυτά σας είπα τη θέση μου για τους πλειστηριασμούς. Ως προς τα χρήματα, σας είπα ότι αιτήθηκε το γραφείο μου να πάρει την αποζημίωση, εγκρίθηκαν αλλά παραιτήθηκα. Ως προς τη σύζυγό μου δεν είπα ότι δεν αιτήθηκε να πάρει χρήματα από το Leader, γιατί θέλαμε να κάνουμε μια τουριστική επένδυση, την οποία δεν έχουμε φτιάξει ακόμα. Είπα όμως ότι επιλέξατε τη μέρα κατά της κακοποίησης των γυναικών να κακοποιήσετε τη σύζυγό μου γιατί είναι νόμιμο και ηθικό να θέλει να κάνει μια επιχειρηματική δραστηριότητα».

 ΑΠΕ-ΜΠΕ


 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.