Υπόθεση εικονικών τιμολογίων με εμπλεκόμενες εταιρείες δημοσκοπήσεων και τεχνολογίας

 Υπόθεση εικονικών τιμολογίων που εμπλέκουν την χωματουργική εταιρεία «Ιονία Τεχνική», με την «Krikel» -τον μεγαλύτερο επίσημο προμηθευτή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη-, η οποία φέρεται να εμπορεύεται και το Predator, και την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc, δημοσιεύει τις τελευταίες ημέρες η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η «Ιονία Τεχνική» εμφανίζεται ως εκδότης εικονικών τιμολογίων στην εταιρεία «Krikel», ενώ φαίνεται να έκανε την ίδια δουλειά και γι’ άλλες εταιρείες τα τελευταία χρόνια, παρέχοντας εικονικές υπηρεσίες και πωλήσεις.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας κάνει λόγο για εικονικά τιμολόγια ύψους 5,3 εκατ. ευρώ που έλαβε η «Krikel» από την «Ιονία Τεχνική» και τα οποία αφορούσαν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας. Ακόμα, δημοσιεύονται μια σειρά από άλλα τιμολόγια που εξέδωσε η εταιρεία «Ιονία Τεχνική», ύψους κάποιων χιλιάδων ευρώ κατά το χρονικό διάστημα 2018-2020 προς την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε αυτή την τριετία η «Ιονία Τεχνική» εξέδωσε συνολικά 29 τιμολόγια προς τη Marc και πιο συγκεκριμένα το 2018 εξέδωσε 12 τιμολόγια, το 2019 εξέδωσε 9 τιμολόγια και το 2020 άλλα 8, συνολικού ύψους 239.194 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως τα τιμολόγια αυτά αποτυπώνονται στις συγκεντρωτικές καταστάσεις της «Ιονίας Τεχνικής». Στην περίπτωση της Marc, η «Ιονία Τεχνική» φαίνεται ότι έχει αναλάβει τον ρόλο του… δημοσκόπου και της πουλάει έρευνες.

Ειδικότερα φαίνεται πως η Marc ζήτησε από την εν λόγω εταιρεία να της διεξάγει σειρά ερευνών, όπως π.χ. για διάφορα εμπορικά προϊόντα και υπηρεσίες, έως και πολιτικού περιεχομένου δημοσκοπήσεις πανελλαδικής μάλιστα εμβέλειας, ενώ φαίνεται πως της έχει παράσχει έως και υπηρεσίες exit poll τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές.

Επίσης, η Marc φέρεται να συσχετίζεται και με μία άλλη εταιρεία, την «ΚΥΡΑ ΑΕ», η οποία έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές για σειρά φορολογικών παραβιάσεων, μεταξύ των οποίων και η έκδοση εικονικών τιμολογίων σε πελάτες της.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η εν λόγω εταιρεία φέρεται να έχει εκδώσει δύο εικονικά τιμολόγια προς τη Marc. Το πρώτο είναι ύψους 68.880 ευρώ και προέρχεται από τη φορολογική χρήση του 2014 και το δεύτερο είναι ύψους 6.150 ευρώ και προέρχεται από τη χρήση του 2016. 

902.gr 

imerodromos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.