Τριμερής συνάντηση μεταξύ των υπουργών Άμυνας Ρωσσίας, Συρίας, Τουρκίας!!





Στην τριμερή μετείχαν οι υπουργοί Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού και της Συρίας Αλί Μαχμούντ Αμπάς

Με επίκεντρο την «συριακή κρίση» συναντήθηκαν την Τετάρτη (28/12) στη Μόσχα οι υπουργοί Άμυνας της Τουρκίας, της Συρίας και της Ρωσίας, στην πρώτη επίσημη συνάντηση από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011.

Ειδικότερα, οι υπουργοί άμυνας επικεντρώθηκαν «στη συριακή κρίση, το προσφυγικό και τις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία», σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Anadolou.

Παρόμοια ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την οποία μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Στην τριμερή μετείχαν οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού, της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ και της Συρίας Αλί Μαχμούντ Αμπάς και οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των τριών χωρών.

Η συνάντηση έγινε σε «εποικοδομητική ατμόσφαιρα» και συμφωνήθηκε να συνεχιστούν αυτές οι τριμερείς επαφές προκειμένου «να διασφαλιστεί και να διατηρηθεί η σταθερότητα στη Συρία και την περιοχή στο σύνολό της» πρόσθεσε το Anadolu.

Ο κίνδυνος κλιμάκωσης της έντασης

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιούσε ότι πρόκειται να εξαπολύσει μια χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, με στόχο τους Κούρδους αντάρτες που ελέγχουν μέρος της περιοχής αυτής.

Σε αυτό το έδαφος, την περασμένη εβδομάδα (19-25/12) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα είχε έλθει σε επαφή με τη Μόσχα με σκοπό «το άνοιγμα του συριακού εναέριου χώρου» για τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πόλεμος στη Συρία, που ξεκίνησε με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για να μετατραπεί στη συνέχεια σε μια περίπλοκη σύγκρουση με την εμπλοκή πολλών ξένων χωρών, οδήγησε σε κρίση τις σχέσεις της Άγκυρας με τη Δαμασκό.

Ενώ η Τουρκία αποτελούσε σφοδρό πολέμιος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ από την αρχή του πολέμου, στηρίζοντας ομάδες Σύρων ανταρτών και φιλοξενώντας στο έδαφός της περίπου 4 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα η Τουρκία, στρατιωτικές δυνάμεις της οποίας βρίσκονται στο συριακό έδαφος, νότια των συνόρων των δύο χωρών, άλλαξε πρόσφατα στάση απέναντι στη Δαμασκό, με τον Ερντογάν που μέχρι πρότινος αποτελούσε τον Σύριο πρόεδρο «δολοφόνο» να μην αποκλείει μια συνάντηση μαζί του.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.