Ο Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΧΑΡΑΣΣΕΙ ΤΏΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ...ΖΗΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ!!


 


 Ο Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑΞΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ..ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ  ΠΩΣ ΘΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,,ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ .. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ...

ΜΗΠΩΣ  ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ   ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΕΑΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΔΕΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;; ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΗΗ  ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ;;; ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!!

 

Μεγάλη προσοχή στο δημοσιονομικό πεδίο ζήτησε ο Γιάννης Στουρνάρας, εξαιτίας και της πίεσης που θα ασκήσουν τα αυξημένα επιτόκια του ευρώ. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε πως η «ελληνική οικονομία τα πηγαίνει καλά», αλλά απηύθυνε έκκληση συνολικά στο πολιτικό σύστημα της χώρας «να προσέξουμε μην το χαλάσουμε  εν όψει εκλογών».

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε, ο κ. Στουρνάρας, που χθες κατέθεσε στη Βουλή την ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ για τη νομισματική πολιτική, εκτίμησε ότι το βασικό επιτόκιο του ευρώ θα φτάσει τον Μάρτιο στο 3%. Όσον αφορά στα ελληνικά ομόλογα και την προοπτική της επενδυτικής βαθμίδας, τόνισε ότι η κατάκτησή της μέσα στο 2023 πρέπει να γίνει εθνικός στοχος, για τον οποίο πρέπει να υπάρξει σύμπλευση των κομμάτων. Για αυτό απαιτούνται συνετά βήματα, όπως είπε.

«Η Ελλάδα είχε καλύτερη επίδοση από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, αλλά χρειάζεται προσοχή, καθώς βγήκαμε πρόσφατα από εντατική. Το 2023 θα είναι δύσκολο έτος όχι μόνο για τη χώρα μας» είπε.
Στοχευμένα και προσωρινά τα επιδόματα

Κληθείς να σχολιάσει τα επιδόματα, σημείωσε πως είναι αναγκαίο να στηριχθούν οι ευάλωτοι έναντι του εκρηκτικού πληθωρισμού. «Στην ΕΚΤ έχουμε μότο ότι πρέπει να αναληφθεί ένα κόστος στήριξης αλλά να εξυπηρετεί τα τρία T: να είναι temporary, targeted και tailored (προσωρινά, στοχευμένα, κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες), διαφορετικά θα μπούμε πάλι σε προβλήματα» είπε.

Για το market pass, ανέφερε: «Είμαστε ουδέτεροι ως προς το οριζόντιο 10% όσο είναι χρηματοδοτουμενο από φορολογία υπερκερδών, δηλαδή από ουρανοκατέβατα κέρδη. Δεν μπορούμε να κρίνουμε το μέτρο ως προς την πολιτική».

Όσον αφορά στον τραπεζικό τομέα, σημείωσε πως είναι πλέον πιο ανθεκτικός και πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για δραματική αύξηση των κόκκινων δανείων λόγω της νέας κρίσης. «Έχουν καλύτερα συστήματα οι τράπεζες τώρα και το παρακολουθούν καλύτερα, ώστε να μην κοκκινίσουν αυτά τα δάνεια, είναι προς το συμφέρον τους» είπε για τους ευάλωτους δανειολήπτες.

Όσον αφορά στα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, σημείωσε πως οι τραπεζες κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά γενική πρόβλεψη δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.