Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ!! Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΝΑΜΙΜΠΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ !!


 


  ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΣΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ!!

 

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ ξεκίνησε σήμερα πενθήμερο ταξίδι στη Ναμίμπια και τη Νότια Αφρική, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εξασφάλιση νέων ενεργειακών πόρων για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ώστε να αντισταθμιστεί η διακοπή των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου.

Κατά την πρώτη του στάση στην πρωτεύουσα της Ναμίμπια, το Βίντχουκ, ο Χάμπεκ, ο οποίος θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία 24 Γερμανών επιχειρηματιών, θα υπογράψει συμφωνία για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου.

"Η Ναμίμπια έχει πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα όσον αφορά την τοποθεσία σε σύγκριση με την Ευρώπη", δήλωσε ο Χάμπεκ στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει από το Βερολίνο. Η ακτή Skeleton Coast της Ναμίμπια στον Ατλαντικό Ωκεανό είναι ιδανική για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου λόγω της αφθονίας του ήλιου και του ανέμου, πρόσθεσε.

Η γερμανική RWE και η κοινοπραξία Hyphen Hydrogen Energy υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο που θα μπορούσε να δει την RWE να παραλαμβάνει έως και 300.000 τόνους πράσινης αμμωνίας ετησίως, ένα παράγωγο υδρογόνου που είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μεταφορά με πλοία.

Αργότερα αυτή την εβδομάδα, ο Χάμπεκ θα συμμετάσχει στη γερμανοαφρικανική επιχειρηματική σύνοδο κορυφής στο Γιοχάνεσμπουργκ μαζί με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Κιρίλ Ραμαφόζα, ο οποίος δέχεται πολιτικές πιέσεις μετά από καταγγελίες για διαφθορά.

Η επίσκεψη του Χάμπεκ στην Αφρική εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αποστολής της γερμανικής κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων ενεργειακών συμμαχιών στο εξωτερικό μετά τη διακοπή των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία τον Σεπτέμβριο. Ο Χάμπεκ ταξίδεψε επίσης πρόσφατα στον Καναδά, το Κατάρ και τη Νορβηγία σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει πόρους υγροποιημένου φυσικού αερίου.

"Η πράσινη ενεργειακή μετάβαση, η ασφάλεια του εφοδιασμού και οι αξιόπιστες αλυσίδες αξίας είναι επίσης βασικά ζητήματα στην Αφρική", σύμφωνα με τον  Φάουσι Ναζάρ της Germany Trade & Invest, μιας κυβερνητικής υπηρεσίας που προωθεί γερμανικές εταιρείες στο εξωτερικό.

"Ειδικότερα, η επιθυμία για πιο διαφοροποιημένες αλυσίδες εφοδιασμού οδηγεί σε μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκ μέρους των γερμανικών εταιρειών για τις αφρικανικές αγορές", πρόσθεσε ο Ναζάρ.

Περισσότερες από 400 γερμανικές εταιρείες, μεταξύ άλλων στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της ιατρικής τεχνολογίας και της ενέργειας, δραστηριοποιούνται στη Νότια Αφρική και απασχολούν περισσότερους από 65.000 εργαζόμενους, σύμφωνα με τα στοιχεία της GTAI. Το μερίδιο της Νότιας Αφρικής στο συνολικό γερμανικό εξωτερικό εμπόριο με την Αφρική ξεπερνά το 40%.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.