Κέρδη για χρυσό, ασήμι και χαλκό 

 Το θετικό κλίμα στην αγορά εμπορευμάτων συνδέεται άρρηκτα από τις εξελίξεις στην Κίνα

 Ανοδικά κινούνται οι τιμές στην αγορά των εμπορευμάτων, καθώς η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην Κίνα δημιουργεί προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης. Στο θετικό κλίμα συμβάλλει και η μερική αποδυνάμωση του δολαρίου.

Είναι ενδεικτικό ότι η τιμή των συμβολαίων ασημιού αυξάνεται κατά 2,3% και ανέρχεται στα 24,4 δολάρια, ενώ η τιμή των συμβολαίων χαλκού διευρύνεται κατά 3% και διαμορφώνεται στα 3,9 δολάρια.  

Εξίσου υψηλές «πτήσεις» καταγράφει και η τιμή του παλλάδιου, η οποία κινείται στο +2,7% και τα 1.780 δολάρια, με την τιμή της πλατίνας να ακολουθεί στο +1,3% και τα 1.046 δολάρια.  

Το θετικό κλίμα στην αγορά εμπορευμάτων συνδέεται άρρηκτα από τις εξελίξεις στην Κίνα, η οποία ανακοίνωσε τη «χαλάρωση» της πολιτικής μηδενικής ανοχής στην Covid, καταργώντας την υποχρεωτική καραντίνα για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες.  

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η εξέλιξη αναμένεται να συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομίας, η οποία με τη σειρά της θα συνδράμει στην τόνωση της ζήτησης. Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι η Κίνα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αγοραστές μιας σειράς μετάλλων και εμπορευμάτων.  

Την ίδια στιγμή, σε ανοδική τροχιά βρίσκεται και η τιμή του χρυσού, η οποία ενισχύεται κατά 0,75% και καθορίζεται στα 1.817 δολάρια ανά ουγγιά, χάρη στην εξασθένηση του δολαρίου.

Το αμερικανικό νόμισμα συνεχίζει την πορεία σταδιακής υποχώρησης από τα πρόσφατα υψηλά 20ετίας, κάτι το οποίο καθιστά τον χρυσό πιο ελκυστικό για τους μη Αμερικανούς επενδυτές, δεδομένου ότι οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε δολάριο. 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.