Τσίπρας,,,«Ο κ.Μητσοτάκης δεν είναι βλαξ, είναι συνένοχος»!Τσίπρας,,,«Ο κ.Μητσοτάκης δεν είναι βλαξ, είναι συνένοχος»! 

Ξεκίνησε στην συνέντευξη πριν λίγο στο οπεν λέγοντας 
Για το θέμα της Καίλή επεσήμανε τη διαφορά ταχύτητας και ποιότητας της δικαιοσύνης σε άλλες χώρες και στην Ελλάδα.
«Είδαμε την αποτελεσματικότητα που έχουν οι αρχές στο κέντρο της ευρώπης στο Βέλγιο, αρχίζω και ζηλεύω αυτή τη χώρα» είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως «βλέπουμε ότι ακόμα και αν είσαι αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και αν είσαι όμορφος, οι θεσμοί λειτουργούν».

Για το θέμα των υποκλοπών σχολίασε, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε τη δυνατότητα να βγει να πει ότι υπάρχει μια σοβαρή υπόθεση, δεν τη γνώριζα. Όχι να ψεύδεται και να συγκαλύπτει». «Είχε τη δυνατότητα και το τελευταίο διάστημα στη Βουλή» επισήμανε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τη δικαιοσύνη», έκανε λόγο για «δημοκρατική εκτροπή» και υπογράμμισε ότι «πρέπει ο πρωθυπουργός να αναλάβει την ευθύνη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει τι γίνεται στην ΕΥΠ, παρότι την πήρε στο δικό του γραφείο, εάν δεν είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει τι κάνει ο ανιψιός του και είχε στηθεί αυτό το σύμπλεγμα παράνομων και νόμιμων παρακολουθήσεων, τότε πρόκειται για έναν πρωθυπουργό που είναι επικίνδυνα ανεπαρκής».

«Είναι λυπηρό και για το πολιτικό σύστημα και για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά όλο αυτό που βλέπουμε είναι θλιβερό, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Χατζηδάκης κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα» ανέφερε ο κ. Τσίπρας ενώ για τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου, δήλωσε: «Ο κ. Οικονόμου μάς έχει κουράσει και μάς έχει ζαλίσει αλλάζοντας κάθε τρεις και λίγο το αφήγημα».

«Η ΕΥΠ διέπεται από ένα πλαίσιο που παρέχει εγγυήσεις. Υπάρχει εισαγγελέας που υπογράφει. Να βγουν και να μας πουν εάν είναι ύποπτος για κάτι ο κ. Χατζηδάκης» συμπλήρωσε.

«Είναι αδιανόητο να μην έχει ενημερωθεί εδώ και έναν χρόνο ο πρωθυπουργός για κορυφαία πρόσωπα. Αυτό αποτελεί εκτροπή άλλου είδους, εδώ έχουμε πραξικόπημα μέσα στο Μαξίμου» είπε, ενώ σε ερώτηση, για το εάν μπορεί ο ίδιος να πει με σιγουριά, πως όταν ήταν πρωθυπουργός δεν έχει παρακολουθηθεί κανείς, απάντησε:

«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, όλα είναι ανοιχτά και όλα στο φως και είχα σε μόνιμη βάση την ΕΥΠ να ενημερώνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.»

Και πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιβαρύνει περισσότερο τη θέση του από τον Αύγουστο και μετά. Όλη του η πορεία είναι γεμάτη ψεμάτων και επίκλησης του απορρήτου.»

«Όταν αναδείχθηκε το θέμα, δεν έπρεπε να μας εξηγήσουν γιατί; Είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές με αυτή την υπόθεση ανοιχτή; Άρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Δεν είναι καθόλου βλαξ ο κ. Μητσοτάκης, είναι ικανότατος. Είναι συνένοχος και για αυτό κρύβεται όλους αυτούς τους μήνες. Αν δεν παραιτηθεί και δεν αναλάβει τις ευθύνες, τότε διαπράττεται ένα επιπλέον έγκλημα.»

«Γιατί όχι και εσάς κύριε Τσίπρα;» ρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και απάντησε πως «ίσως αυτό το ερώτημα αποδεικνύει ότι δεν είναι. Εδώ από ότι φαίνεται όλα τα στοιχεία είναι έγκυρα, περισσότερο τους ενδιέφερε η διαχείριση της εξουσίας και της ροής του χρήματος.»

Για τη δική του περίοδο διακυβέρνησης είπε:

«Από το 2009 έως το 2015 που παραδώσαμε ποτέ δεν ήρθαμε σε επαφή με κανέναν για την απόκτηση παράνομου λογισμικού».

«Εμείς δεν κάψαμε και δεν καταστρέψαμε αρχεία της ΕΥΠ», είπε .
Militaire News

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.