Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες μετά την άκαρπη συνάντηση με τον Γ. Γεωργαντά


 



Έτοιμοι να στήσουν μπλόκα σε όλη την Ελλάδα είναι οι αγρότες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, Κώστα Τζέλλα. Η συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ως επικεφαλής εξαμελούς επιτροπής των αγροτών του μπλόκου της Καρδίτας, ήταν άκαρπη.

Το μπλόκο στην Καρδίτσα βρίσκεται σε επαρχιακό δρόμο παράλληλα του κόμβου της Ε-65.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κώστας Τζέλλας, στα βασικά αιτήματα που έχουν να κάνουν με το κόστος παραγωγής και τα οποία έθεσαν στον υπουργό και στους συνεργάτες του δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, καθώς σύμφωνα με την κυβέρνηση στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αφορολόγητο πετρέλαιο και πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα.

Όσον αφορά τις χαμηλές τιμές του βαμβακιού από την πλευρά του υπουργείου έγινε λόγος για χρηματιστηριακό προϊόν, για τον ΕΛΓΑ ειπώθηκε ότι θα γίνουν αλλαγές και θα υπάρξουν αυξομειώσεις στα ασφάλιστρα ανά περιοχή με βάση το ύψος των ζημιών, ενώ για τη νέα ΚΑΠ ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα γίνει μια ημερίδα στην Καρδίτσα στις αρχές του 2023 για να υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση των αγροτών.

Πλέον η αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στην Καρδίτσα και θα ενημερώσει τους αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο, ενώ το βλέμμα στρέφεται στη Νίκαια Λάρισας, όπου στις 8 του Γενάρη θα γίνει σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Ο εκπρόσωπος των αγροτών επισήμανε: «Το είπαμε στον υπουργό, τα 200 τρακτέρ που βρίσκονται σήμερα στην Καρδίτσα, θα γίνουν πολύ περισσότερα και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματά μας θα απαντήσουμε με τρακτέρ στους δρόμους της Ελλάδας».

 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.