Οι βαρώνοι των κρυπτονομισμάτων έχασαν την μαριονέτα τουςΟι βαρώνοι των κρυπτονομισμάτων έχασαν την μαριονέτα τους

Ένα νέο πρόσωπο αναζητεί το λόμπι της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων στις Βρυξέλες για να αντικαταστήσει την Εύα Καϊλή, η οποία θεωρείτο μια από τις μεγαλύτερες υποστηρίκτριες του.

Η εμπλοκή της Καϊλή στο «Qatargate» έχει προκαλέσει σοβαρούς κλυδωνισμούς στην βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων η οποία βάλλεται λόγω της πτώσης της αξίας τους, των σκανδάλων και των προσπαθειών για τη ρύθμιση τους.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ευρωπαϊκή σελίδα του Politico, τρεις κεντροδεξιοί ευρωβουλευτές έχουν οριστεί ως «πιθανοί κληρονόμοι του κρυπτο-στέμματος» που φορούσε μέχρι πριν από λίγες μέρες η Εύα Καϊλή.  

Κανείς τους, ωστόσο, δεν έχει υποστηρίξει τόσο δυναμικά αυτή την βιομηχανία όσο η ίδια, κάτι που αποτελούσε εξαίρεση για την κεντροαριστερά και την αριστερή πτέρυγα του ευρωκοινοβουλίου  «Ήταν μια ένθερμη υποστηρικτής, αλλά ήδη μάλλον απομονωμένη στην αριστερή πλευρά του πολιτικού φάσματος», είπε ο Ολλανδός σοσιαλιστής Paul Tang. «Αν υπάρχει ένα δίδαγμα που πρέπει να αντληθεί είναι ότι ο επόμενος υποστηρικτής πρέπει να είναι καθαρός».

Οι εταιρείες που αναπτύσσουν την τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από αυτά που έχουν γίνει γνωστά ως μη ανταλλάξιμα παραστατικά (NFTs), παρατηρούν με προσοχή τις εξελίξεις γύρω από το «Qatargate» καθώς η Εύα Καϊλή συνέτασσε πριν την σύλληψη της έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον εκκολαπτόμενο τομέα.

Η υπεράσπιση της βιομηχανίας από την ευρωβουλευτή, λέει το Politico, τράβηξε την προσοχή όταν νομοθέτες από τους Πράσινους και τις Σοσιαλιστικές πολιτικές ομάδες προσπάθησαν να καταπολεμήσουν το τεράστιο αποτύπωμα άνθρακα των κρυπτονομισμάτων και να περιορίσουν τα υψηλά πρότυπα ιδιωτικότητας της βιομηχανίας.

Οι  λομπίστες που μίλησαν στο Politico επαίνεσαν την Ελληνίδα ευρωβουλευτή για το έργο της στα NFT, αν και αναγνώρισαν ότι το σκάνδαλο θα είναι δύσκολο να ξεπεραστεί. Οι ενώσεις του κλάδου Blockchain for Europe και η European Crypto Initiative αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η χρονική στιγμή της σύλληψης της Εύας Καϊλή είναι ακόμα ένα χτύπημα για το παγκόσμιο λόμπι των κρυπτονομισμάτων, μετά την σύλληψη στις ΗΠΑ του πρώην διευθύνοντα συμβούλου  του γιγαντιαίου ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης FTX, Sam Bankman-Fried, ο οποίος είχε εξαιρετικές θέσεις με τους νομοθέτες του Κογκρέσου. Ο Bankman–Fried συνελήφθη όταν αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποιούσε μετρητά πελατών για να χρηματοδοτήσει επικίνδυνα στοιχήματα.

Σύμφωνα με το Politico, οι νέοι «αγαπημένοι» των βιομηχανιών κρυπτονομισμάτων είναι ο  Γερμανός Stefan Berger, ο Τσέχος Ondrej Kovarik και η Πορτογαλίδα Lídia Pereira. Οι δύο πρώτοι ήταν μέλη της ομάδας που συνεργάστηκε με την Καϊλή για την σύνταξη της έκθεσης της.

Η Pereira ήταν μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ανέπτυξε μέτρα για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό κρυπτονομισμάτων ώστε να αποτρέψει το ξέπλυμα χρήματος από την κατάχρηση των υψηλών προτύπων για το απόρρητο της συγκεκριμένης αγοράς. Ωστόσο έχει επανειλημμένα μιλήσει  κατά της εισαγωγής κανόνων που θα μπορούσαν να καταλήξουν να πνίξουν μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία με γραφειοκρατικά καθήκοντα.
zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.