Ινδοί και Κινέζοι στρατιώτες ενεπλάκησαν σε σύγκρουση στον τομέα Ταουάνγκ του ινδικού κρατιδίου Αρουνατσάλ Πραντές !!




 Ινδικά και κινεζικά στρατεύματα συγκρούστηκαν στον τομέα Ταουάνγκ του ινδικού κρατιδίου Αρουνατσάλ Πραντές στις 9 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα να προκληθούν ελαφροί τραυματισμοί σε λίγους στρατιώτες και από τις δύο πλευρές, ανέφερε σήμερα το ANI, εταίρος του Reuters, επικαλούμενο πηγές.

Εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής σε αίτημα για σχόλια. Εκπρόσωποι του ινδικού υπουργείου Άμυνας και του στρατού δεν απάντησαν.

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής σε αίτημα για σχόλια.

Ινδοί και Κινέζοι στρατιώτες είχαν εμπλακεί σε μάχη σώμα με σώμα τον Ιούνιο του 2020 στην κοιλάδα Γκαλουάν στη Λαντάχ, που γειτνιάζει με το κατεχόμενο από την Κίνα οροπέδιο του Θιβέτ.

Είκοσι Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, με την Κίνα να υφίσταται άγνωστο αριθμό απωλειών, και τις δύο πλευρές να ενισχύουν τη στρατιωτική παρουσία τους, μετακινώντας άνδρες, όπλα και εφόδια στην ερημική περιοχή με το μεγάλο υψόμετρο.

Η Ινδία και η Κίνα μοιράζονται μη οροθετημένα σύνορα 3.800 χιλιομέτρων, όπου τα στρατεύματά τους ακολουθούν μακροχρόνια πρωτόκολλα ώστε να αποφευχθεί η χρήση οιωνδήποτε πυροβόλων όπλων κατά μήκος του ντε φάκτο συνόρου γνωστού ως Line of Actual Control (LAC).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.