Ε.ΛΕΚΚΑΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ.... ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ.


 ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ!

Για τους σεισμούς που καταγράφονται στην Εύβοια τις τελευταίες ημέρες, με τελευταίο αυτόν των 3,5 Ρίχτερ τα ξημερώματα του Σαββάτου (σ.σ. τον ακολούθησε μία δόνηση 3,1 Ρίχτερ), μίλησε ο σεισμολόγος και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

«Πάντα περιμένουμε μεγάλο σεισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «ο ελληνικός χώρος έχει εξαιρετικά μεγάλη σεισμικότητα που μπορεί να εκφραστεί ανά πάσα στιγμή».

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως «δεν ξέρουμε το πότε και γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε πάντα έτοιμοι». Όπως τόνισε, «για το θέμα του σεισμού δεν χρειάζεται ανησυχία, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο σεισμό. Πάντα προκαλεί προβλήματα και οφείλουμε εμείς να είμαστε έτοιμοι».

Στη συνέχεια εξήγησε ότι στην Ελλάδα «έχουμε χιλιάδες ρήγματα, αυτά τα ρήγματα δημιουργούν σεισμούς».

Για τις Αλκυονίδες, ο κ. Λέκκας είπε πως «είναι μία περιοχή στην οποία στρέφεται το ενδιαφέρον όχι μόνο Ελλήνων επιστημόνων αλλά παγκοσμίως. Έχει δώσει μεγάλους σεισμούς αυτή η περιοχή».

Προειδοποίηση για τα παλιά κτίρια

Έπειτα, ανέφερε ότι «είμαστε η χώρα με τις λιγότερες επιπτώσεις. Βεβαίως, μέσα σε αυτό το πλαίσιο που έχουμε να κάνουμε με έναν αντισεισμικό ιστό πολύ ανθεκτικό, υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να λυθούν, όπως τα παλιά κτίρια».

Όπως είπε, στον Δήμο Αθηναίων, υπάρχουν 1.500 κτίρια, «αλλά είναι με άγνωστο ιδιοκτήτη ή πάρα πολλούς ιδιοκτήτες ή εγκαταλελειμμένα ή ιστορικά».

Σχετικά με τον ισχυρισμό Τσελέντη για «σεισμό 6 με 6,5 Ρίχτερ», ο Ευθύμιος Λέκκας είπε: «Πάντα υπάρχει μία συζήτηση μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων. Η κάθε ομάδα μεταφέρει τα δικά της ευρήματα. Η κάθε περιοχή έχει τον κίνδυνο να εκδηλωθεί μεγάλος σεισμός. Εμείς εδώ έχουμε αποδείξει ότι διαχειριζόμαστε πολύ καλά έστω και μεγάλους σεισμούς».

Τέλος, τόνισε: «Όταν υπάρχει μια πληροφορία, από οπουδήποτε, πάντα κάνουμε τις απαιτούμενες διαδικασίες έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο. Να τον μηδενίσουμε δεν μπορούμε».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.