Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών - Κουμπάρος γνωστού τραγουδιστή ανάμεσα στους συλληφθέντες


 


  Ένας δημοφιλής τραγουδιστής, ήταν ανάμεσα στους… τακτικούς «πελάτες» της σπείρας διακινητών ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε την Τρίτη από τις αρχές.

Μάλιστα όπως διαπίστωσαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, ένας από τους διακινητές που συνελήφθησαν ήταν ο… κουμπάρος του γνωστού καλλιτέχνη, ο οποίος αποθήκευε ποσότητες κοκαΐνης στο σπίτι του στη Βάρη. Από εκεί με το αυτοκίνητο του, αναλάμβανε να «διοχετεύσει» τα ναρκωτικά προς τους αγοραστές. Κομβικό ρόλο, είχε και η σύντροφος του, που όχι μόνο αποθήκευε την κοκαΐνη, αλλά διατηρούσε και δικό της «πελατολόγιο».

Η σπείρα, ευθύνεται για τουλάχιστον 750 «συναλλαγές» και από τα μέλη της διακινήθηκαν τουλάχιστον 900 γραμμάρια κοκαΐνης και 500 γραμμάρια κάνναβης. Οι «πελάτες» αγόραζαν το μισό γραμμάριο κοκαΐνης από 35 ευρώ και το γραμμάριο κάνναβης από 5 ευρώ.

Το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που έλαβε χώρα στο Ελληνικό και στη Βάρη, συνελήφθησαν 3 άτομα, ενώ το πρωί της Τετάρτης, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν πελάτη της σπείρας στην Ηλιούπολη. Όπως προέκυψε το συγκεκριμένο άτομο συνεργαζόταν με το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης στην κατάρτιση και διανομή πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών με σκοπό την αποκόμιση παράνομη περιουσιακού οφέλους.

Σε βάρος των συλληφθέντων καθώς και σε βάρος 9 ακόμα ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Επίσης, μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται επιπλέον για πλαστογραφία και απάτη, καθώς στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν στοιχεία δραστηριοποίησής τους στον τομέα αυτό, μέσω εικονικών επιχειρήσεων και προμήθειας πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίες και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
• -0,6- γραμμ. κοκαΐνης,
• -78.96- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
• -25,93- γραμμ. κάνναβης τύπου σοκολάτα,
• -2- τρίφτες κάνναβης,
• -3- αυτοκίνητα,
• το χρηματικό ποσό των -18.175- ευρώ,
• καραμπίνα κυνηγετικού τύπου άνευ αδείας,
• επιταγές και μπλοκ αμφιβόλου γνησιότητας.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης από την εγκληματικής τους δραστηριότητα υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή. Η έρευνα για τη συμμετοχή λοιπών εμπλεκόμενων συνεχίζεται. 

 ieidiseis.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.