Δένδιας από Σερβία...Για ελληνοτουρκικά, τις εξελλίξεις στα Βαλκάνια, τη ένταση μεταξύ Σερβίας -Κοσσυφοπεδίου!!


 


 

Η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, το ζήτημα του Κοσόβου και θέματα περιφερειακής συνεργασίας κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας με τον ομόλογο του της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας και βοηθάει για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται με την παροχή τεχνογνωσίας, ανέφερε στην κοινή συνέντευξη των δύο υπουργών, ο Νίκος Δενδιας. Επισήμανε ότι το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων είναι στην ενωμένη Ευρώπη και τόνισε ότι «δεν πρέπει να επιτραπεί άλλη αναβολή για την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής».

Ο κ. Δενδιας αναφέρθηκε και στο θέμα του Κοσόβου υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει την συνέχιση του διαλόγου Βελιγραδίου - Πρίστινας που θα καταλήξει στην επίτευξη νομικά δεσμευτικής συμφωνίας». Ο Έλληνας ΥΠΕΞ κατέστησε σαφές ότι όλες οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από τις δύο πλευρές μέχρι σήμερα θα πρέπει να εφαρμοστούν. Ανέφερε επίσης ότι κατά την επίσκεψη του στην Πρίστινα αυτό θα είναι το μήνυμα που θα μεταφέρει στην ηγεσία του Κοσόβου.

Κατά την συνάντηση του κ. Δενδια με τον Ίβιτσα Βτάτσιτς, συμφωνήθηκε η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας με την ανάπτυξη δύο νέων σχημάτων, το πρώτο ανάμεσα στην Ελλάδα, την Σερβία και την Βόρεια Μακεδονία και το δεύτερο με την συμμετοχή της Ελλάδας, της Σερβίας και της Αλβανίας.

Ιδιαίτερη αναφορά στην συνέντευξη τύπου έκανε ο Νίκος Δενδιας και στην συμπεριφορά της τουρκικής ηγεσίας απέναντι την Ελλάδα. «Ο αναθεωρητισμός, με τις νεοοθωμανικές φιλοδοξίες και τις απειλές πολέμου είναι κάτι που αντιμετωπίζει καθημερινά η Ελλάδα με το παράλογο αφήγημα της Τουρκίας. Θα ήθελα να διαμηνύσω από εδώ ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στη βάση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας και δεν θα παραιτηθεί των προσπαθειών για την υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων της» τόνισε ο Νίκος Δενδιας.

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς ευχαρίστησε τον Έλληνα ΥΠΕΞ για την υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα για την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και το ζήτημα του Κοσόβου επισημαίνοντας ότι η σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή αποτελούν προτεραιότητα για την σερβική πολιτική ηγεσία.

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς αποκάλυψε ότι μαζί με τον κ. Δένδια θα επισκεφτούν σήμερα το απόγευμα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στην πατρική του οικία, για να του ευχηθούν για την οικογενειακή του εορτή, τον 'Αγιο Νικόλαο, που σύμφωνα με το παλαιό, ιουλιανό ημερολόγιο εορτάζεται σήμερα, 19 Δεκεμβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.