Οι Επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας της Λιβυϊκής Βουλής απορρίπτουν την μονομερή οριοθέτηση θαλασσίων συνόρων από την Αίγυπτο!!


 


  Οι Επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, εξέφρασαν την ιδιαίτερη απορία τους για την ανακοίνωση της Αιγύπτου για μονομερή οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων, χωρίς οποιεσδήποτε προηγούμενες διαπραγματεύσεις  με τη Λιβύη.

Οι Επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας & Εθνικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, απορρίπτουν την ανακοίνωση της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας για μονομερή οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων με τη Λιβύη.

Σημειώνοντας ότι πρόκειται για ενέργεια που παραβιάζει τα λιβυκά συμφέροντα στη Μεσόγειο, καλούν την αιγυπτιακή πλευρά να την ανακαλέσει. Παράλληλα, οι δύο Επιτροπές υπογράμμισαν ότι η οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων γίνεται μέσω διαπραγματεύσεων που εξασφαλίζουν τα αμοιβαία συμφέροντα των δύο χωρών, βάσει των αρχών του διεθνούς δικαίου και του νόμου της θάλασσας.

Το μήνυμα Σίσι σε Λιβύη και Τουρκία και ένα τραπέζι διαλόγου χωρίς… καρέκλες
Η ανακοίνωση των δύο επιτροπών για την απόφαση της Αιγύπτου

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Οι Επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας & Εθνικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων εξέφρασαν την ιδιαίτερη απορία τους για την ανακοίνωση της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας για μονομερή οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων, χωρίς οποιεσδήποτε προηγούμενες διαπραγματεύσεις  με τη Λιβύη, ειδικότερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα, ενέργεια που παραβιάζει τα λιβυκά συμφέροντα στη Μεσόγειο.

Επίσης, τούτο αθετεί το πνεύμα αδελφοσύνης και καλής γειτονίας και παραβιάζει τη λιβυκή κυριαρχία και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ενώ αποτελεί μη δίκαιη οριοθέτηση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και παραβιάζει απροκάλυπτα τα λιβυκά θαλάσσια σύνορα.

Οι δύο Επιτροπές τόνισαν την απόρριψή τους στην ανακοίνωση και κάλεσαν εκ νέου την αιγυπτιακή πλευρά να την ανακαλέσει. Οι δύο Επιτροπές πρόσθεσαν ότι αυτό θίγει τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, την ώρα που αναμένεται από τους αδελφούς στην Αίγυπτο να λάβουν υπόψη την πολιτική συγκυρία που διέρχεται η Λιβύη, ενώ αυτή καθαυτή η ανακοίνωση αποτελεί προηγούμενο στα ιστορικά των σχέσεων των δύο χωρών, δεδομένου ότι η Αίγυπτος υπήρξε πάντοτε το στήριγμα στη Λιβύη, εν καιρώ κρίσεων.

Οι δύο Επιτροπές υπογράμμισαν ότι η οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων γίνεται μέσω διαπραγματεύσεων που εξασφαλίζουν τα αμοιβαία συμφέροντα των δύο χωρών, βάσει των αρχών του διεθνούς δικαίου και του νόμου της θάλασσας.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων,

Η Επιτροπή Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας».

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.