Αποστολή της ΝΑΣΑ στο Άρη βρίσκεται κοντά στην ανακάλυψη ζωής στον πλανήτη !!!


 


  Επιστήμονες της NASA βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην εύρεση ανθρώπινης ζωής στον πλανήτη Άρη.

Σύμφωνα με το BBC, Η Nasa έριξε το πρώτο του δείγμα «βράχου» στην επιφάνεια του πλανήτη για να περιμένει την ανάκτηση και την επιστροφή του στη Γη.

Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στην προσπάθεια δεκαετιών να φέρουμε υλικά από έναν άλλο πλανήτη για να μελετηθούν στο εργαστήριο.

Θεωρείται ότι μόνο με τη μελέτη δειγμάτων πετρωμάτων και εδάφους στη Γη μπορεί να επιλυθεί το ερώτημα της ζωής εκεί.

Ο σωλήνας δείγματος σε μέγεθος δακτύλου εκτινάχθηκε από την κοιλιά του ρομπότ και αργότερα φωτογραφήθηκε για να βεβαιωθεί ότι είχε πέσει σωστά στο έδαφος.

Η αμερικανική και η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία σχεδιάζουν να παραλάβουν δείγματα το 2030.

Μπορεί να μην είναι αυτά που τώρα εναποτίθενται στην τοποθεσία που είναι γνωστή ως Three Forks, στον κρατήρα Jezero του Άρη.

Πράγματι, είναι πιο πιθανό να είναι τα πετρώματα που θα μεταφέρει το Perseverance εκείνη την εποχή, όταν το ρομπότ μπορεί να κινείται πολύ πέρα από το χείλος του κρατήρα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.