Με την ΛΑΡΚΟ κλειστή για πέμπτο συνεχόμενο μήνα , δημιουργούνται αρνητικές συνέπειες και ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ!! ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


 

Με τη ΛΑΡΚΟ κλειστή από τον περασμένο Αύγουστο ακόμα και σήμερα παραμένει άγνωστη η πορεία του δεύτερου διαγωνισμού.

Ως γνωστόν το ΤΑΙΠΕΔ έχει ανακηρύξει προτιμητέο επενδυτή για την εκμίσθωση του δημοσίου μεταλλείου Λάρυμνας και του δημοσίου μεταλλείου Λουτσίου την κοινοπραξία που αποτελείται από τις εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD Holdings AG. 

Ωστόσο, εκκρεμεί η διαγωνιστική διαδικασία που διεξάγει ο ειδικός διαχειριστής σε σχέση με τη μεταβίβαση των μεταλλείων και μεταλλευτικών δικαιωμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Για αυτόν τον διαγωνισμό έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από την ιρλανδική CMI, ενώ η κοινοπραξία έχει καταθέσει συνολική πρόταση για το εργοστάσιο και τα μεταλλεία. Βέβαια η κοινοπραξία ζητά να κηρυχθεί έκπτωτη η ιρλανδική εταιρεία λόγω μη αξιοπιστίας σε ό,τι αφορά την κατάθεση των εγγράφων.

Την υπόθεση εξετάζουν τα αρμόδια υπουργείο Οικονομικών και Ενέργειας με τη καθυστέρηση προφανώς να έχει αρνητικές συνέπειες και για το μέλλον της εταιρίας αλλά και για τους εργαζόμενους. Υπενθυμίζεται πως κατά τέσσερις μήνες παρατάθηκε η θητεία του Ειδικού Διαχειριστή της ΛΑΡΚΟ, με τροπολογία τον περασμένο μήνα, προκειμένου να λύσει την εκκρεμότητα με την διαγωνιστική διαδικασία.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και φυσικά την κατοχύρωση της σταθερής εργασίας. Αν και πληρώνονται υπό το καθεστώς των δίμηνων συμβάσεων δεν σταματούν να αναφέρουν την ανάγκη να εξασφαλιστεί το ενεργειακό τους μέλλον σε μια εταιρία που θα ήταν επικερδής αν λειτουργούσε αν λάβουμε υπόψη τις τιμές του νικελίου.

Οι εργαζόμενοι πάντως σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με παραστάσεις διαμαρτυρίας την άλλη βδομάδα στο υπουργείο Ενέργειας και στο υπουργείο Εργασίας, με κύριο αίτημα να επαναλειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ, ενώ εάν δεν υπάρξει και πάλι ανταπόκριση τότε σχεδιάζουν συσκέψεις με κόμματα και εργατικά κέντρα και τον επόμενο μήνα νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα. 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.