Στην Ιορδανία ισχυρή βροχόπτωση στην αρχαία πόλη Πέτρα προκάλεσε έντονες πλημμύρες..Κινδύνευσαν τουρίστες!


 


 

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες από την αρχαία πόλης της Πέτρας στην Ιορδανία, καθώς ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν χώρα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει και το διάσημο αρχαιολογικό μνημείο.

Ειδικότερα, μετά από ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τον αρχαιολογικό χώρο, σημειώθηκαν πλημμύρες με τις εικόνες και τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του κόσμου να μοιάζουν αποκαλυπτικές.

Χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα που δείχνουν ένα ποτάμι από νερό να χύνεται στο φαράγγι στην είσοδο του ναού της Πέτρας, καθώς πανικόβλητοι τουρίστες τρέπονται σε φυγή.

Υπολογίζεται ότι περίπου 1.700 τουρίστες και ντόπιοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή για την ασφάλειά τους, αφού 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πλημμύρες στην περιοχή το 2018, και από τότε οι Αρχές εφιστούν την προσοχή σε ανάλογη περίσταση.

    🇯🇴 | URGENTE: Inundaciones en Petra, Jordania: pic.twitter.com/XPuxblHzhY

    — Alerta News 24 (@AlertaNews24) December 26, 2022

    Torrential rains in Petra, Jordan#Jordan #Petra #rain #flood

    TELEGRAM JOIN 👉 https://t.co/anmxTr9HCh pic.twitter.com/0BjydG205N

    — Top Disaster (@Top_Disaster) December 26, 2022

    Video of flash floods in iconic #Petra in Jordan today, a world heritage site. Tourists have been evacuated, and a number of casualties reported in area: pic.twitter.com/kJIzQ6Paqn

    — Joyce Karam (@Joyce_Karam) December 26, 2022

Πηγή: AFP, Reuters


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.