ΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΜΕ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!!


 


ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΔΥΣΤΟΠΙΚΟ  ΜΕΛΛΟΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ....Η ΖΩΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ Η ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΙΣΩΣ,,,ΑΠΛΩΣ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΡΟΜΠΟΚΟΠ!!!!!!
 
 

Ένα μέτρο που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις ψηφίστηκε από τις Αρχές του Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ. Αυτό θα επιτρέπει στην αστυνομία της πόλης να χρησιμοποιεί ρομπότ, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα ακόμα και να σκοτώνουν.

Η αστυνομία ότι για την ώρα δεν διαθέτει ρομπότ με εξοπλισμό που θα μπορούσε να επιφέρει θανατηφόρα αποτελέσματα. Πρόσθεσαν όμως ότι μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά περιπτώσεις κατά τις οποίες θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί θανατηφόρα βία από ένα ρομπότ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Τα ρομπότ θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι εξοπλισμένα με εκρηκτικά φορτία για να παραβιάζουν οχυρωμένες δομές που συγκροτούνται από βίαια, οπλισμένα ή επικίνδυνα άτομα».

Και συμπλήρωσε ότι τα ρομπότ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να «εξουδετερώσουν ή να αποπροσανατολίσουν βίαιους, οπλισμένους ή επικίνδυνους υπόπτους που ενέχουν κίνδυνο απώλειας ζωής».

Το μέτρο πέρασε, με μια τροπολογία που διευκρινίζει ότι οι αξιωματικοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν ρομπότ που ασκούν θανατηφόρα δύναμη μόνο αφού εφαρμόσουν εναλλακτικές τακτικές αποκλιμάκωσης.

Το συμβούλιο αποφάσισε επίσης ότι μόνο ένας περιορισμένος αριθμός υψηλόβαθμων αξιωματικών μπορούσε να εξουσιοδοτήσει τη χρήση τους.

Αυτός ο τύπος ρομπότ χρησιμοποιείται ήδη σε άλλα πολιτείες της Αμερικής.

Το 2016, η αστυνομία στο Ντάλας του Τέξας χρησιμοποίησε ένα ρομπότ οπλισμένο με εκρηκτικό C-4 για να σκοτώσει έναν ελεύθερο σκοπευτή που είχε σκοτώσει δύο αξιωματικούς και είχε τραυματίσει αρκετούς ακόμη.

Το SFPD είπε ότι το τμήμα δεν διαθέτει επί του παρόντος κανένα ρομπότ με αυτές τις δυνατότητες αλλά μπορεί να χρειαστεί στο μέλλον. ”Καμία πολιτική δεν μπορεί να προβλέψει κάθε πιθανή κατάσταση ή εξαιρετική περίσταση που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι αξιωματικοί. Το SFPD πρέπει να είναι προετοιμασμένο και να έχει την ικανότητα να ανταποκρίνεται αναλογικά”, είπε εκπρόσωπος του.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει από καιρό χορηγήσει εξοπλισμό στρατιωτικού επιπέδου, στολές παραλλαγής, τεθωρακισμένα οχήματα κ.α για να ενισχύσει τοπικές αστυνομικές αρχές

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.