Βαδίζουμε προς μια δυστοπική κοινωνία και ανθρωπότητα.Στο Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζεται η περίπτωση χρησιμοποίησης του στρατού σε ενδεχόμενες απεργειακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων εν όψει εορτών Χριστουγέννων


 


 

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον στρατό για να βοηθήσει στην ανακούφιση από τυχόν διαταραχές που προκαλούνται από απεργίες στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος, Ναντίμ Ζαχάουι.


Εάν τα συνδικάτα κυνηγούν αυξήσεις μισθών σύμφωνα ή πάνω από τον πληθωρισμό, "θα ενσωματώσετε τον πληθωρισμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα πλήξετε τους πιο ευάλωτους", δήλωσε ο Ζαχάουι στην εκπομπή "Sophy Ridge on Sunday" του Sky News. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει οδηγήσει σε πολύ υψηλά ποσοστά πληθωρισμού, είπε.

"Το μήνυμά μας προς τα συνδικάτα είναι να πούμε ότι δεν είναι ώρα για απεργίες", είπε. "Αυτή είναι η ώρα να προσπαθήσουμε να διαπραγματευτούμε".


Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με απεργίες κάθε μέρα αυτό το μήνα ενόψει των Χριστουγέννων, με τους εργαζόμενους στο σιδηροδρομικό δίκτυο, τα λεωφορεία, τα ταχυδρομεία, τον τομέα της υγείας και τα σχολεία να πραγματοποιούν στάσεις εργασίας στην προσπάθειά τους για υψηλότερους μισθούς, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει κρίση κόστους ζωής.

Ελλείψει συμφωνίας με τα συνδικάτα, το έθνος χρειάζεται σχέδια έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο Ζαχάουι.

Ερωτηθείς εάν ο στρατός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ρόλους, είπε: "Εξετάζουμε τον στρατό. Εξετάζουμε μια εξειδικευμένη δύναμη αντίδρασης, την οποία στην πραγματικότητα δημιουργήσαμε πριν από αρκετά χρόνια".

Μέλη του στρατού θα μπορούσαν να οδηγούν ασθενοφόρα, είπε, προσθέτοντας ότι η ασφάλεια των συνόρων δεν θα τεθεί σε κίνδυνο.

Όσον αφορά τη μετανάστευση, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβιώσει το σχέδιό της για την απέλαση των αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα ως έναν τρόπο αποτροπής των διακινητών ανθρώπων, δήλωσε ο Ζαχάουι. Νωρίτερα φέτος, η κυβέρνηση διέκοψε τις πτήσεις προς το αφρικανικό έθνος μετά από νομικές προκλήσεις.

Ο Ζαχάουι απέκρουσε την προοπτική ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, λέγοντας ότι οι Συντηρητικοί επικεντρώνονται στην ανοικοδόμηση του κόμματος μετά τις πρόσφατες πολιτικές αναταραχές.

"Το να έχουμε άλλη μια εκλογή ηγεσίας θα είναι ένας σίγουρος τρόπος να χάσουμε στις εκλογές", είπε.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.