Ο «στρατηγός της σιωπής» ,η εξίσωση των κρίσεων στις ΕΔ και οι δύσκολες αποφάσεις

 

Ο «στρατηγός της σιωπής» ,η εξίσωση των κρίσεων στις ΕΔ και οι δύσκολες αποφάσεις

Το σκίτσο του Α/ΓΕΕΘΑ με το οποίο κυκλοφορεί το Documento δεν είναι ευχάριστο. Ούτε για τον Α/ΓΕΕΘΑ, ούτε για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ούτε για την κυβέρνηση… Η πραγματικότητα πολλές φορές δεν είναι ευχάριστη. Κι αν εξαιρέσουμε τους όψιμους υποστηρικτές του Α/ΓΕΕΘΑ ουδείς άλλος μπορεί να αρνηθεί ότι ο κ.Φλώρος έχει επιλέξει τη σιωπή στις αποκαλύψεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για τις υποκλοπές και τον εμπλέκουν…

Η σιωπή είναι επιλογή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι η σωστή επιλογή.

«Στρατηγός της σιωπής» προς το παρόν ο Α/ΓΕΕΘΑ…Όμως ο χρόνος πλέον πιέζει και είτε ο Α/ΓΕΕΘΑ, είτε η κυβέρνηση πρέπει να μιλήσουν…

Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα πρέπει να μας πει επισήμως αν ο κ.Φλώρος θα παραμείνει για τέταρτο χρόνο στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ ή αν θα αποστρατευθεί. Θα πρέπει να το ανακοινώσει επισήμως κι όχι μέσω διαρροών για τις «προθέσεις» της.

Η τύχη του Α/ΓΕΕΘΑ έχει να κάνει και με την τύχη των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων. Συνεπώς δεν μπορεί να τραβήξει πολύ αυτή η ιστορία.

Υπάρχει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση και επικαλούμενη τα ελληνοτουρκικά να ανακοινώσει την παράταση της θητείας όλων των Αρχηγών. Είναι ένα σενάριο που συζητείται και πριν από τις αποκαλύψεις των υποκλοπών. Είναι επίσης και βολικό σενάριο για την κυβέρνηση που μετά απ΄  όσα έχουν αποκαλυφθεί ξέρει ότι οποιαδήποτε απόφαση της μπορεί να «παρεξηγηθεί».

Αν διατηρήσει στη θέση του τον Α/ΓΕΕΘΑ και οι αποκαλύψεις συνεχιστούν και κλιμακωθούν θα έρθει σε δύσκολη θέση.

Αν αποστρατεύσει τον Α/ΓΕΕΘΑ -που έχει συμπληρώσει βεβαίως ήδη 3 χρόνια- μπορεί να θεωρηθεί ως αποδοχή των αποκαλύψεων.

Η παράταση με επίκληση του «τουρκικού κινδύνου» είναι λοιπόν μάλλον μια διέξοδο για την κυβέρνηση.

Θέμα παραίτησης του Α/ΓΕΕΘΑ, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Όλα αυτά την ώρα που το κλίμα στις ΄Ενοπλες Δυνάμεις είναι βαρύ. Πρώτα απ΄  όλα για την απαξίωση που έχει εισπράξει το προσωπικό τους. Η προκλητική εξαίρεση των στρατιωτικών από την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης που δόθηκε σε αστυνομικούς και λιμενικούς έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια στις ΕΔ. Σε αυτό το κλίμα τα όσα αποκαλύπτονται για την παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ επιβαρύνουν την κατάσταση.

Αυτό δεν λύνεται με το να βάλουμε ξανά τα προβλήματα κάτω από το χαλί , όπως προτείνουν υποστηρικτές του Α/ΓΕΕΘΑ και της κυβέρνησης, επικαλούμενοι μάλιστα τα ελληνοτουρκικά και κατηγορώντας περίπου …ως προδότες όσους ρωτούν τα αυτονόητα. Η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί πραγματικά με το προσωπικό των ΕΔ- έστω και στο τελευταίο τέταρτο της θητείας της- και να δώσει τέλος στην υπόθεση που έχει προκύψει με τον Α/ΓΕΕΘΑ.

Δεν έχει καμία δικαιολογία και για τα δύο θέματα. Για το προσωπικό έκανε το μοιραίο λάθος να το θεωρήσει δεδομένο. Για τον Α/ΓΕΕΘΑ εκτός από το θέμα των υποκλοπών, είχε πολλές φορές και από πολλούς ενημερωθεί για την τοξικότητα που υπήρχε στον Χολαργό. Έκανε πως δεν καταλαβαίνει.

Τώρα το χαλί δεν χωράει τίποτα άλλο για να κρύψει…
Από
Militaire News 

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.