Χειροπέδες στην Εύα Καιλη,,για διαφθορα ,ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ



Χειροπέδες στην Εύα Καιλη,,για διαφθορα ,ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ  ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ 

Ολοι το ηξεραν και φωναζαν για την ΕΥΑ οτι το πασοκ την ειχε κοψει απο ξανα υποψηφια του,,, ειχε ταχθει με την ΝΔ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕς Συζητήσεις ΟΠΩς ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΕΝΝΩΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΣΟ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΝΟΣ ΝΟΜΙΚΟς ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΛΕΒΙΖΑΤΟΣ,

Παντα μια ΕΥΑ εχει την διεκδικιση του μηλου ,,μετα φυσικα παντα θα την πεταξουν ,,και η ωρα  εγινε??Ολοι ξερανε και ξερουν οτι το μουντιαλ στο Καταρ εγινε με πολλα δολαρια ,,,χειμωνας και μουντιαλ σαν παγωτο το χειμωνα να σε δροσισει....
Η Καιλη δεν εχει κομμα νακατευει και μιλα μετην ΝΔ φανερα πλεον εδω και καιρο ,,και ενω ολα ειναι στην κόψη του ψυραφιου με τις υποκλοπες που ριχνουν βολες στον ιδιο τον πρωθυπουτρο ξαφνικα ενα σκανδαλο ..μια σύλληψη αυτοματα ισοφαριζει την παλαντζα ,,
Στην κοινη γνωμη περασε ,ειδατε και εσεις ΠΑΣΟΚ τετοιοι εισαστε,,??η κυρα ΕΥΑ ομως εφαγε σουτ απο ΝΔ πρωτου μπει στην γραμμη του κομματος και η πατατα εμεινε στο πασοκ ,,

Εεκαναν   ανακοινωσεις απο τον αυγουστο οτι καποιος απο μεσα απο την ευρωβουλη του πασοκ θελει να φύγει και συνεργάζεται για να δείξει τα διεπιστευτηρια της με  κομμα μεγαλο  ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΕΤΥΧΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ  ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ 

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί από το απόγευμα της Παρασκευής το πολιτικό θρίλερ με επίκεντρο την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, η οποία συνελήφθη για δωροδοκία από το Κατάρ από την Αρχή καταπολέμησης διαφθοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για έρευνα που βρισκόταν από καιρό σε εξέλιξη και αφορούσε την Εύα Καϊλή, τον σύντροφό της και άλλα στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκ των οποίων o ένας είναι πρώην ευρωβουλευτής.

Οι πολιτικές επιπτώσεις ήταν άμεσες και η Εύα Καϊλή διεγράφη τόσο από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ όσο και από την ευρωομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), ενώ από την Δευτέρα αναμένονται νέες εξελίξεις.


Σύμφωνα με τους κανονισμούς για να συλληφθεί ευρωβουλευτής πρέπει να πιαστεί επ’ αυτοφώρω, καθώς οι ευρωβουλευτές καλύπτονται από τον θεσμό της ασυλίας. Είναι προφανές ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως αμφιβολία και πως τα στοιχεία εναντίον της Ελληνίδας ευρωβουλευτή ήταν καταδικαστικά.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Monde, η Ελληνίδας ευρωβουλευτής, ο σύντροφός της και τα άλλα δύο στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και επιχείρηση νομιμομοποίησης μαύρου χρήματος .

Η κυρία Καϊλή ως γνωστόν έχει εκλεγεί και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι προφανές πως και θεσμικά θα υπάρξουν εξελίξεις από την Δευτέρα το πρωί.

Εγινε έφοδος στο σπίτι της κ. Καϊλή και ενωι ότι ο σύντροφός της είχε συλληφθεί το πρωί. «Και οι δύο βρίσκονται υπό έρευνα για διαφθορά» επισημαίνει το άρθρο της εφημερίδας.

Tην ίδια ώρα,  έχουν σφραγιστεί από την αστυνομία τα γραφεία της Εύας Καϊλή και των ευρωβουλευτών Μαρκ Ταραμπέλλα και Μαρία Αρένα.

Η έρευνα των βελγικών αρχών αφορά ευρύτερο κύκλο ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» .

Πρωτοσέλιδο για διαφθορά στον ξένο Τύπο η Εύα Καϊλή

Τα πρωτοσέλιδα στον διεθνή Τύπο μονοπωλεί η σύλληψη της Εύας Καϊλή.

«Η αντιπρόεδρος της ΕΕ και Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή συνελήφθη εν μέσω ισχυρισμών ότι το Κατάρ που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο προσπάθησε να διαφθείρει έναν άλλο πολιτικό», γράφει η Daily Mail.

Ο Guardian γράφει: «Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας για την αγορά επιρροής της ΕΕ από κράτος του Κόλπου. Η βελγική αστυνομία κατέσχεσε μετρητά και ερεύνησε 16 ακίνητα στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια μεγάλης έρευνας για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος με επίκεντρο την προσπάθεια ενός κράτους του Κόλπου να αγοράσει επιρροή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανακοίνωσαν οι βελγικές εισαγγελικές αρχές. Η βελγική αστυνομία κατέσχεσε 600.000 ευρώ (515.000 λίρες) σε μετρητά, υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα μετά από έρευνες σε 16 ακίνητα στις Βρυξέλλες το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου. Είπε ότι οι έρευνες ήταν μέρος μιας μεγάλης έρευνας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος».

Το Politico αναφέρει: «Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε 16 σπίτια και συνέλαβε τέσσερα άτομα στις Βρυξέλλες και γύρω από αυτές το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο έρευνας για την άσκηση πίεσης από το Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι έφοδοι απειλούν να προκαλέσουν σκάνδαλο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ειδικότερα στην ομάδα S&D, η οποία έχει επικριθεί για την ήπια στάση της έναντι του Κατάρ τους τελευταίους μήνες, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.Οι έρευνες διεξήχθησαν στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας για «εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος» και στόχευαν κυρίως κοινοβουλευτικούς βοηθούς, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.»

H La Repubblica γράφει: «Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διαφθορά από το Κατάρ: 4 Ιταλοί ερευνώνται. Ελληνίδα αντιπρόεδρος εμπλέκεται επίσης. Ποιος είναι ο Panzeri, πρώην ευρωβουλευτής του ΕΛΚ που ερευνάται».

«Διαφθορά, οργανωμένο έγκλημα και ξέπλυμα χρήματος. Στο πλαίσιο της έρευνας για δωροδοκία από κεφάλαια του Κατάρ, Βέλγοι ερευνητές έκαναν σήμερα έρευνα στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού της S&D Εύας Καϊλή, η οποία είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir.

«Η Καϊλή θα οδηγηθεί επίσης ενώπιον του δικαστή για να καταθέσει», γράφει η La Stampa.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.