Ανακοίνωση των ΕΛΤΑ για την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε!! Τι έδειξε η μέχρι στιγμής έρευνα !


 


 Διευκρινίσεις αναφορικά με την κυβερνοεπίθεση, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου του 2022, παρέχουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με σημερινή τους ανακοίνωση.

Ειδικότερα, τα ΕΛΤΑ ενημερώνουν ότι στο πλαίσιο ενδελεχούς και διαρκούς έρευνας του περιστατικού της κυβερνοεπίθεσης που έλαβε χώρα στις 20.3.2022, διαπιστώθηκε από την ομάδα ασφαλείας τους, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δεδομένα που τηρούνται από την εταιρεία.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι πρόκειται για δεδομένα συναλλασσόμενων, φυσικών και νομικών προσώπων και εργαζομένων της εταιρείας, τα οποία η εταιρεία όφειλε να τηρεί βάσει της ισχύουσας εθνικής νομοθεσίας.

Στα δεδομένα αυτά ενδέχεται να περιλαμβάνονται και στοιχεία όπως: δεδομένα ταυτοποίησης, δεδομένα επικοινωνίας, δεδομένα τιμολόγησης.


Πώς βρέθηκαν και πάλι σε δίνη τα ΕΛΤΑ;
Περιορισμένες συνέπειες

Ο βαθμός δυσκολίας στην προσβασιμότητα των εν λόγω πληροφοριών σε συνδυασμό με τα μέχρι στιγμής ευρήματα από την ενδελεχή έρευνα της εταιρείας, οδηγούν στην εκτίμηση για περιορισμένο αντίκτυπο των συνεπειών του εν λόγω συμβάντος για τα εμπλεκόμενα μέρη.

Υπογραμμίζεται ότι, από την στιγμή που διαπιστώθηκε η κυβερνοεπίθεση, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έλαβαν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για να την ανακόψουν και να περιορίσουν τις συνέπειες αυτής, συνεργάστηκαν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και προέβησαν σε όλες τις γνωστοποιήσεις προς τις Αρμόδιες Αρχές, όπως προβλέπεται.

Το φαινόμενο των κυβερνοεπιθέσεων αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο καθημερινότητα για εταιρείες και οργανισμούς τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Είναι δε ενδεικτικό ότι τα συστήματα κυβερνοασφάλειας της εταιρείας αποκρούουν κάθε μήνα εκατοντάδες κακόβουλες επιθέσεις.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πελάτες τους, διαβεβαιώνουν ότι, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για θωράκιση των ψηφιακών τους συστημάτων και διασφάλισης του υψηλότερου δυνατού επιπέδου κυβερνοασφάλειας, προχώρησαν σε σημαντικές ενέργειες περαιτέρω θωράκισης, ενισχύοντας την υφιστάμενη αρχιτεκτονική ασφάλειας και λαμβάνοντας πρόσθετα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.