Υπόθεση Εύα Καϊλή:Το απόγευμα η απόφαση από τις βελγικές αρχές για την παραμονή της η όχι στην φυλακή!!!


 


  Περίπου μια ώρα διήρκησε η ακρόαση της Εύας Καϊλή ενώπιον των βελγικών αρχών και η απόφαση για την προφυλάκισή της ή όχι αναμένεται αργά το απόγευμα. Την απόφαση θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο, ωστόσο ο Ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση εντός 24 ωρών.

Οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε δηλώσεις τους ανέφεραν πώς πρόκειται για μια απόρρητη διαδικασία, με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο να υπογραμμίζει ότι η κα Καϊλή "δεν έχει δωροδοκηθεί. Είναι αθώα". Παράλληλα, σημείωσαν πως η ευρωβουλευτής συμμετείχε ενεργά σε όλη τη διαδικασία.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες οι δικηγόροι της ζήτησαν την αποφυλάκισή με "βραχιολάκι". Επίσης, φαίνεται ότι ακολούθησαν την υπερασπιστική γραμμή που θέλει την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε, ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της, δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό τους διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν και δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ.
"Σοβαρές ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος" - Δεσμεύτηκε το οικόπεδο στην Πάρο

Κι ενώ ολοκληρωνόταν η ακρόαση της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα γινόταν γνωστό πως οι διωκτικές αρχές, μετά το πόρισμα που συνέταξε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, που διαπιστώνει σοβαρές ενδείξεις διάπραξης του αδικήματος, βρίσκονται ένα βήμα πριν την άσκηση ποινικής δίωξης στην Ελλάδα για ξέπλυμα βρώμικού χρήματος.   Το πόρισμα εστάλη στον Οικονομικό Εισαγγελέα που θα κάνει την αξιολόγηση καθώς φέρεται η αγορά του οικοπέδου στην Πάρο να έγινε με χρήματα που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες.

Παράλληλα με ειδική διάταξη (ανεξάρτητη της γενικής διάταξης δέσμευσης ) της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος υπό τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, δεσμεύθηκε το οικόπεδο  συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι. Παράλληλα, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που έχει η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Πάντως, μέσω του Έλληνα συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου η ευρωβουλευτής είχε προ ημερών αναφέρει ότι η αγορά του ακινήτου στην Πάρο υπήρξε καθόλου νόμιμη και τα χρήματα για αυτήν δικαιολογούνται από τις αμοιβές και τα εισοδήματά της.

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.