Ηλικιωμένοι αρνούνται να πάρουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν χρήματα να ζήσουνΚαταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού για πλήθος πολιτών που αρνούνται να πάρουν εξιτήρια από τα νοσοκομεία επειδή δεν έχουν χρήματα για να ζήσουν όταν βγουν από αυτά.

Μιλώντας για την περίπτωση ηλικιωμένης στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» ο κ. Γιαννακός σημειώνει «στις 17 Νοεμβρίου εισήχθη ηλικιωμένη γυναίκα που αρνούνταν να πάρει εξιτήριο γιατί στο σπίτι της ήταν κομμένο το ρεύμα από τη ΔΕΗ. Με σύνταξη των 400 ευρώ. Η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου επικοινώνησε άπειρες φορές με τη ΔΕΗ να της επανασυνδέσουν το ρεύμα αλλά εισέπραττε την απάντηση ότι για να συνδεθεί το ρεύμα πρέπει να πληρώσει το 1/4 των οφειλών που αντιστοιχούν σε 70 ευρώ. Ευτυχώς που η ηλικιωμένη είχε τα τελευταία της 70 ευρώ και τα πλήρωσε στη ΔΕΗ. Οι συνάδελφοι κοινωνικοί λειτουργοί του νοσοκομείου ανέλαβαν τις διαδικασίες και επανασυνδέθηκε το ρεύμα. Έτσι δέχθηκε να πάρει εξιτήριο. Βέβαια χωρίς χρήματα τώρα πως θα ζήσει; Καμία πρόνοια».

Ο ίδιος κάνει λόγο για εξαίρεση, αφού η περισσότεροι δεν παραμένουν στα νοσοκομεία: «Οι περισσότεροι όμως αρνούνται το εξιτήριο. Παραμένουν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία. Πολύ σωστά το προσωπικό των νοσοκομείων δεν τους πετάει στο δρόμο. Επίσης μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα έχουμε στα νοσοκομεία με ηλικιωμένους νοσηλευόμενους ασθενείς μη αυτοεξυπηρετούμενους χαμηλόσυνταξιούχους που αρνούνται να πάρουν εξιτήριο γιατί δεν φθάνουν τα χρήματα να αναζητήσουν προνοιακή δομή».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ «υπάρχει μόνο ένα δημόσιο θεραπευτήριο χρόνιων πασχόντων όπου λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορεί να αναπτύξει νέες θέσεις φιλοξενίας και η αναμονή για φιλοξενία ηλικιωμένων χρονίων πασχόντων ξεπερνάει τον ένα χρόνο». Παράλληλα, συμπληρώνει, οι ιδιωτικές προνοιακές μονάδες στοιχίζουν 700 ευρώ το μήνα το λιγότερο.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.