Μετά τις εκλογές ακολουθεί και 5ο Μνημόνιο δηλώνει το ΜΕΡΑ 25




Η ρήξη συνιστά πραγματικά επιτακτική ανάγκη για το λαό και την οικονομία μας αναφέρει το ΜεΡΑ25

Την θέση πως η επόμενη των εκλογών θα μας βρει με ένα νέο, πέμπτο μνημόνιο διατυπώνει σε ανακοίνωση του το ΜεΡΑ25.
«Η χρονιά σιγά σιγά βγαίνει και παρά τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για ανάπτυξη, ευημερία και όλα τα σχετικά, η χρεοκοπία της χώρας μας, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όλο και περισσότερο δυστυχώς, βαθαίνει.
Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών καταγράφει έλλειμμα που εκτινάσσεται στο 8,5% για πρώτη φορά μετά την έναρξη της μνημονιακής διαδικασίας, με τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δηλαδή να δανείζονται, κάθε χρόνο, το 8,5% του ΑΕΠ.
Την ίδια στιγμή το ελληνικό κράτος χρειάζεται να δανειστεί από τις αγορές περί τα 7,5 δισ. για τις ανάγκες αποπληρωμών των περίπου 15 δισ. το 2023, με ένα επιτόκιο όμως που ήδη μεσουρανεί σε δυσθεώρητα ύψη.
Κι όλα αυτά, όταν μέχρι κι ο επίορκος, μνημονιακός, κεντρικός τραπεζίτης κ. Στουρνάρας επισημαίνει τους κινδύνους από τα αυξημένα επιτόκια και μια "δημοσιονομική χαλάρωση", προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τα σκληρά μνημονιακά μέτρα λιτότητας της επόμενης περιόδου» αναφέρει το ΜεΡΑ25.
«Συνεπώς, η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι, θα έχει να διαχειριστεί μια οικτρή οικονομική κατάσταση, ειδικά μετά και το νέο χρέος που προστέθηκε από το 2019 και μετά και το οποίο από δω και πέρα θα έχει κι αυτό ανάγκη αναχρηματοδότησης.
Και επειδή η επόμενη των εκλογών είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα μας βρει με ένα νέο, 5ο μνημόνιο αν την διαχειριστεί το μνημονιακό τόξο, το ΜέΡΑ25 επιμένει πως η ρήξη συνιστά πραγματικά επιτακτική ανάγκη για τον λαό και την οικονομία μας» επισημαίνει το ΜεΡΑ25.

www.bankingnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.