Αθώωση του 40χρονου αστυνομικού για το «trafficking της Ηλιούπολης» , ένταση και επεισόδια μετά την απόφαση! 
«Χρειαζόμασταν πλήρεις αποδείξεις και δεν τις είχαμε. Οι άνθρωποι δεν καταδικάζονται με ιδεοληψίες», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός

Οξεία ένταση για την οποία χρειάστηκε μέχρι και η επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα πυροδότησε η αθώωση του 40χρονου αστυνομικού, ο οποίος ήταν ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του αποκαλούμενου «trafficking της Ηλιούπολης».


Με την ανακοίνωση της αθωωτικής ετυμηγορίας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον 40χρονο, τον οποίο κατήγγειλε 19χρονη για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευσή της, παρευρισκόμενοι στη δικαστική αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν «ντροπή σας σκουπίδια».
Η διαδικασία διακόπηκε και υπήρξε ένταση με ΜΑΤ να εισβάλουν στο χώρο και να βγάζουν με τη βία έξω το εξαγριωμένο κοινό. Αθώος κρίθηκε και ο πατέρας της κοπέλας.
Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων είχε προτείνει στην αγόρευσή του και ο εισαγγελέας της έδρας, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι, «η καταγγέλλουσα μπορούσε να πράξει διαφορετικά και να πάρει άλλο δρόμο στη ζωή της…».


Οι κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό «δεν αποδείχθηκαν, ούτε για τον αστυνομικό, ούτε για τον πατέρα της» συμπέρανε ο ίδιος προσθέτοντας πως ούτε το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων θεμελιώνεται.
«Χρειαζόμασταν πλήρεις αποδείξεις και δεν τις είχαμε. Οι άνθρωποι δεν καταδικάζονται με ιδεοληψίες», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.
Αναφορικά με τη σχέση της κοπέλας με τον κατηγορούμενο αστυνομικό, ο εισαγγελέας τόνισε ότι από τα video της κοινής του συνύπαρξης προκύπτει «μία σχέση που την απολάμβαναν μαζί». «Υπήρξε και επικοινωνία με τη μητέρα της έτσι ώστε να ξεματιαστεί ο καταπιεστής της» τόνισε ο εισαγγελέας αναφερόμενος σε σχετικό μήνυμα που είχε αποστείλει η κοπέλα στη μητέρα της.


Υπογράμμισε ακόμα ότι η καταγγέλλουσα «ήταν σε θέση να διαπραγματεύεται μόνη της τα ποσά τα οποία εισέπραττε από τις αισθησιακές ταινίες στις οποίες έπαιρνε μέρος», βασιζόμενος σ' αυτό στην κατάθεση του γνωστού παραγωγού ερωτικών ταινιών Δημήτρη Σειρηνάκη.


«Ο κ. Σειρηνάκης κατέθεσε με παρρησία και μας είπε ότι τελικά η κοπέλα προτάθηκε ακόμα και για βραβείο για τη συμμετοχή της στις ταινίες αυτές», είπε.
Για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τον Ιουλίου του 2012, που τελικά κατέληξε στην αποκάλυψη της υπόθεσης, όταν η νεαρή κοπέλα ζήτησε βοήθεια από σερβιτόρα παρακείμενης καφετέριας στην Ηλιούπολη ο εισαγγελέας τόνισε: «Πράγματι ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι χτύπησε την καταγγέλλουσα. Δεν αποδείχθηκε όμως ο βιασμός της, όπως βεβαίωσαν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, ούτε προηγούμενη βία».
«Η έννοια που μάς απασχολεί εδώ», κατέληξε ο εισαγγελέας «είναι η έννοια του ευάλωτου. Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα: Μπορούσε η καταγγέλλουσα να πράξει διαφορετικά και να πάρει άλλο δρόμο στη ζωή της; Εγώ απαντώ ότι ναι, μπορούσε».
Ο εισαγγελέας τόνισε ακόμη ότι οι καταγγελίες και της δεύτερης παθούσας, που δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, επίσης δεν αποδείχθηκαν κατά την κρίση του.
Για την κατηγορία του βιασμού σε βάρος του πατέρα της νεαρής ο εισαγγελέας τόνισε ότι η καταγγέλλουσα εξετάστηκε από γυναικολόγο το 2018 χωρίς να εντοπιστούν σχετικά ευρήματα.
Κατά τον εισαγγελέα, παρά το γεγονός ότι η καταγγέλλουσα αλλά και ο αδερφός της με τη μητέρα περιέγραψαν τον πατέρα ως μέθυσο και τεμπέλη, αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος (πατέρας) τους παρείχε τα πάντα σε ότι αφορά τα υλικά αγαθά.
«Θα μπορούσε όμως», όπως είπε «να έχει καλύτερη εποπτεία της οικογένειάς του».
Αναφερόμενος στην κατηγορία της μαστροπείας, ο εισαγγελέας είπε ότι «αυτή δεν μπορεί να σταθεί».
Συμπέρανε μάλιστα ότι οι φωτογραφίες της καταγγέλλουσας με τον τρίτο κατηγορούμενο έδιναν την εικόνα δύο ανθρώπων «που μοιράζονται κοινές επιδιώξεις κάτι που προκύπτει και από τη μεταξύ τους επικοινωνία». «Άρα», όπως τόνισε στη συγκεκριμένη σχέση «δεν ζορίστηκε κανείς».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.