Επίσκεψη Δένδια στην Σερβία αύριο Δευτέρα 19 /12


 


  Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επισκεφθεί αύριο, 19 Δεκεμβρίου, το Βελιγράδι όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάτσιτς και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Η επίσκεψη στο Βελιγράδι είναι ανταποδοτική στην επίσκεψη του Σέρβου Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, την πρώτη του διμερή συνάντηση που πραγματοποίησε στο εξωτερικό, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στη νέα κυβέρνηση.

Κατά τις συνομιλίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έμφαση αναμένεται να δοθεί στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, καθώς και στις ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, όπου ο Σέρβος ΥΠΕΞ θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις και τις νέες εντάσεις που έχουν ανακύψει μεταξύ Βελιγραδίου-Πρίστινα.

Η Σερβία επιθυμεί μια πιο ουσιαστική στάση της Ελλάδας και χρειάζεται την βοήθεια της για ενημέρωση της ΕΕ για την αποσταθεροποιητική στάση του Κοσσυφοπεδίου στην περιοχή.

Από την ελληνική πλευρά θα τεθεί το ζήτημα των Σερβοτουρκικών σχέσεων που έχουν αναβαθμιστεί το τελευταίο διάστημα. 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.