Άνοδος της τιμής του χρυσού...Άνω των 1.800 δολλαρίων η τιμή του!!


 


 Άνω του ψυχολογικού ορίου των 1.800 δολαρίων σκαρφαλώνει η τιμή του χρυσού, η οποία καταγράφει άνοδο κατά τουλάχιστον 1%, λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από την υποχώρηση του δολαρίου.

Τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου στη spot αγορά, συγκεκριμένα, σημειώνουν αύξηση κατά 1,1% και διαμορφώνονται στα 1.806 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια στην αγορά εμπορευμάτων των ΗΠΑ κερδίζουν 1% και ανέρχονται στα 1.816 δολάρια ανά ουγγιά.  

Η ανοδική τάση εδράζεται κατά κύριο λόγο σε επενδυτές από το εξωτερικό, καθώς η υποχώρηση του δολαρίου ευνοεί όσους είναι κάτοχοι άλλων νομισμάτων, δεδομένου ότι ο χρυσός καθίσταται φθηνότερος και άρα, πιο ελκυστικός.  

Ας σημειωθεί ότι από το πρωί της Τρίτης το αμερικανικό νόμισμα δέχεται σημαντικές πιέσεις, ενόσω η Τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησε στο πρώτο βήμα σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής, παρέχοντας ισχυρή ώθηση στο ιαπωνικό γεν (υψηλό τεσσάρων μηνών).  

«Ο χρυσός έχει ακόμη μία ευκαιρία να λάμψει, χάρη στην υποχώρηση του δολαρίου» τονίζει στο CNBC ο Χαν Ταν, επικεφαλής αναλυτής της Exinity, o οποίος βλέπει ότι ο νέος ανοδικός κύκλος θα υπερβεί το τεχνικό σημείο των 1.824 δολαρίων.

«Επενδυτές και traders θα διατηρήσουν το πολύτιμο μέταλλο σε θετική τροχιά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, καθώς οι αγορές φοβούνται τον κίνδυνο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας» σπεύδει να προσθέσει ο έμπειρος αναλυτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή της ομοσπονδιακής τράπεζας, δηλαδή της Federal Reserve, να αυξήσει τα επιτόκια στο 4,25% – 4,50%, αλλά και να στείλει μήνυμα για νέες παρεμβάσεις εντός του 2023, έχει σκορπίσει κύμα ανησυχίας για τον κίνδυνο συρρίκνωσης του ΑΕΠ.

Κι αυτό, διότι τα υψηλά επιτόκια ναι μεν συνδράμουν στην αναχαίτιση του πληθωρισμού, αλλά ταυτόχρονα υπονομεύουν τις προοπτικές ανάπτυξης και «φουσκώνουν» το κόστος δανεισμού.

Σε περιόδους αναταράξεων, ωστόσο, ο χρυσός αποτελεί ένα ασφαλές «καταφύγιο» για τους επενδυτές, οι οποίοι συνήθως αποσύρουν τα χρήματά τους από τις μετοχές και τα υπόλοιπα assets, και τα τοποθετούν στην ασφαλή «αγκαλιά» του πολύτιμου μετάλλου.  

  Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.