Αντιδράσεις για τον πυροβολισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο!! Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα





Αντδράσεις προκαλεί το επεισόδιο με τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα διοργανώνονται συγκεντρώσεις κατά της αστυνομικής βίας.

Συγκεκριμένα η ΚΝΕ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη λεωφόρο Κατεχάκη «με αφορμή τον εν ψυχρώ πυροβολισμό στο κεφάλι 16χρονου Ρομά από αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη . Καμία συγκάλυψη – Καμία ανοχή στην κρατική βία», αναφέρει η ΚΝΕ στο κάλεσμά της, όπως και στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΝΕ
«Ο εν ψυχρώ πυροβολισμός στο κεφάλι 16χρονου από αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη, προκαλεί μόνο οργή και αποτροπιασμό.

Μετά το περιστατικό με τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα, όπου κατέρρευσε η εκδοχή της Αστυνομίας, έρχεται ξανά στο προσκήνιο η αστυνομική βία και αυθαιρεσία, αφήνοντας έναν 16χρονο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Άραγε το να μην πληρώσει κάποιος τη βενζίνη στην Ελλάδα της ενεργειακής φτώχειας και δυστυχίας θα τιμωρείται με πυροβολισμό;

Είναι προφανές ότι οι δυνάμεις καταστολής αποθρασύνονται στο έδαφος υπεράσπισης μιας πολιτικής εχθρικής για τον λαό και τη νεολαία.

Καμία συγκάλυψη – Καμία ανοχή στην κρατική βία!».

Σε συγκέντρωση στις 19.30 στην πλατεία Συντάγματος καλούν επίσης συλλογικότητες κατά του ρατσισμού και από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ενώ κάλεσμα από ανατιεξουσιαστές υπάρχει και για τις 20.00 σήμερα στο σημείο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.