Εύβοια:Δύο νέοι σεισμοί σε διάστημα 15΄λεπτώνΕπιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι!!


 


 Στον «χορό» των Ρίχτερ και πάλι η Εύβοια καθώς σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός 3.9 Ρίχτερ λίγο πριν τη μία το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα ο δεύτερος σεισμός είχε μέγεθος 3,8 Ρίχτερ και σημειώθηκε 9 χλμ ανατολικά από την περιοχή Ζάρακες και είχε εστιακό βάθος 9,5 χλμ.

Σχεδόν 15 λεπτά νωρίτερα είχε σημειωθεί ο πρώτος σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή με εστιακό βάθος 8 χλμ. Οι σεισμοί στην Εύβοια έγιναν αισθητοί στις γύρω περιοχές και στην Αττική.

Σημειώνεται ότι προ τεσσάρων ημερών μεεγάλος σεισμός με επίκεντρο  της Εύβοια (ήταν τόσο μεγάλη η χρονική διάρκειά του που φάνηκε σα να ήταν δύο διαφορετικοί!) μεγέθους 5 Ρίχτερ έσεισε την Αττική, την Εύβοια και τις ακτές τις βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Το πρωί της ίδιας ημέρας είχαν γίνει άλλοι τρεις αρκετά ισχυροί σεισμοί μεγέθους 4,8 και 4,1 και 4,2 Ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι ανησυχούν μήπως η Εύβοια δώσει μία σεισμική δόνηση μεγέθους 6 Ρίχτερ και τότε τα προβλήματα θα είναι ιδιαιτέρως μεγάλα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.