το πραξικόπημα και το σχέδιο δολοφονίας Σολτς απο τον πρίγκιπα Ερρίκο ο 13ο



το πραξικόπημα και το σχέδιο δολοφονίας Σολτς απο τον πρίγκιπα Ερρίκο ο 13ο

Ο πρίγκιπας Ερρίκος ο 13ος, «εγκέφαλος» της ακροδεξιάς τρομοκρατικής ομάδας που συγκλονίζει τη Γερμανία, σχεδίαζε να ανατρέψει την κυβέρνηση. Πώς ένα μέλος μίας οικογένειας ευγενών πήγε από την αγορά ακινήτων στο επίκεντρο μιας εξτρεμιστικής πλοκής;

Πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, οι πρόγονοι του κυριαρχούσαν στην πόλη Γκέρα και τα περίχωρά της στα εδάφη που αποτελούν σήμερα το ανατολικό κρατίδιο της Θουριγγίας στη Γερμανία. Αν ο Ερρίκος είχε πετύχει το στόχο του, η πατρίδα του και ολόκληρη η χώρα θα ήταν «δικά του», μετά από ένα προγραμματισμένο πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης στο Βερολίνο. Το πρωί της Τετάρτης (7/12), η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τον πρίγκιπα και 24 φερόμενους συνεργούς του, καθώς σχεδίαζαν πραξικόπημα στη Γερμανία.


«Γνωρίστε τον άνθρωπο που ήθελε να γίνει βασιλιάς της Γερμανίας» έγραψε σε ένα tweet στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αρχηγός του Αριστερού Κόμματος Ντίτμαρ Μπαρτς. Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν, ανέφεραν οι αρχές, ανήκουν στο λεγόμενο δίκτυο «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger) , μία ομάδα ακροδεξιών συνωμοσιολόγων.

Μια κάποτε περιθωριακή ομάδα που εκτιμάται ότι είχε 21.000 μέλη, η Reichsbürger υποστηρίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είναι παράνομη. Οι πιστοί της θεωρούν ότι το γερμανικό σύνταγμα, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και η Μπούντεσταγκ είναι μέρος ενός συστήματος που δημιούργησαν οι Σύμμαχοι στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για να κάνουν τη Γερμανία ένα κράτος υποτελές στα συμφέροντά τους.

Ο 71χρονος πρίγκιπας μοίραζε τον χρόνο του μεταξύ της Φρανκφούρτης, όπου βρίσκεται η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του, και του κυνηγετικού του καταφυγίου στη Θουριγγία. Σε αυτό το οίκημα φιλοξένησε τους συμπαθούντες του Reichsbürger, καθώς και το κλαμπ «Princely Hickory Golf Club Reuss». Κάπου ανάμεσα στην ομάδα γκολφ για τις τοπικές ελίτ και την πώληση ακινήτων, ο Ερρίκος ο 13ος έβρισκε χρόνο να εκφωνήσει ομιλία για αυτά τα θέματα στο World Web Forum στη Ζυρίχη της Ελβετίας το 2019.

Ο Ερρίκος επανέλαβε την πεποίθηση ότι επειδή δεν υπήρχε συνθήκη ειρήνης στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η σημερινή δημοκρατική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία δεν έχει έγκυρη βάση. Έπειτα, έβγαλε αρκετά φθαρμένα αντισημιτικά τροπάρια πριν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το μόνο λογικό επόμενο βήμα ήταν να επιστρέψει η Γερμανία στην εποχή του Κάιζερ, ο οποίος είχε απομακρυνθεί από την εξουσία πριν από περισσότερα από 100 χρόνια παρά τις επιθυμίες του λαού, ισχυρίστηκε.

Τρομοκρατημένοι οι παρευρισκόμενοι είτε αποδοκίμασαν είτε εγκατέλειψαν την ομιλία, την οποία ο πρίγκιπας είχε προσκληθεί να δώσει στην παγκόσμια συνέδριο για επιχειρηματικούς, τεχνολογικούς και πολιτικούς ηγέτες την τελευταία στιγμή, καθώς ένας ομιλητής αποχώρησε την τελευταία στιγμή.

Μήνυση κατά της γερμανικής κυβέρνησης

Ο Ερρίκος ο 13ος, ο οποίος ήταν παντρεμένος με ένα μοντέλο και είναι λάτρης των αγώνων αυτοκινήτου, έκανε εκστρατεία για χρόνια για την ανακατασκευή του μαυσωλείου της οικογένειάς του στο κέντρο της Γκέρα. Όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του, ζήτησε αποζημίωση από το γερμανικό κράτος για απαλλοτριωμένα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά αγαθά. Το 2017, ως αποτέλεσμα, η ομάδα των κληρονόμων έλαβε 3,1 εκατομμύρια ευρώ.

Αλλά οι επακόλουθες προσπάθειες του «πρίγκιπα» να μηνύσει τη γερμανική κυβέρνηση για να προσπαθήσει να ανακτήσει εδάφη και περιουσίες που ισχυρίζεται ότι του ανήκουν απέτυχαν. Ξόδεψε μεγάλα χρηματικά ποσά σε αυτή τη «σταυροφορία» και άρχισε να ισχυρίζεται ότι υπήρχε συνωμοσία εναντίον του στο δικαστικό σύστημα. Ταυτόχρονα, συντόνιζε ένα «στρατεύμα άμυνας της πατρίδας», το οποίο σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας είχε μερικές δεκάδες μέλη που σχεδίαζαν ένοπλη ανατροπή της κυβέρνησης. Μεταξύ των υπόπτων είναι πρώην και νυν μέλη του στρατού και της αστυνομίας.


Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, άνθρωποι που γνώριζαν τον πρίγκιπα είπαν ότι δεν είχαν ιδέα ότι ήταν ο αρχηγός μιας ακροδεξιάς τρομοκρατικής ομάδας. Ωστόσο, η οικογένειά του αποστασιοποιήθηκε από αυτόν το καλοκαίρι του 2022. Ένας εκπρόσωπος του οίκου Ροίς, του οποίου η ιστορία χρονολογείται τουλάχιστον 700 χρόνια, είπε ότι ο Ερρίκος ήταν ένας «μπερδεμένος ηλικιωμένος που πίστευε λανθασμένες θεωρίες συνωμοσίας».

Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (1914-1918) το πρώτο δημοκρατικό σύνταγμα της Γερμανίας κατήργησε επίσημα τα δικαιώματα και την αριστοκρατία, καθώς και τα αντίστοιχα νομικά προνόμια και την ασυλία που ανήκουν σε ένα άτομο, μια οικογένεια ή οποιονδήποτε κληρονόμο. Σήμετα, το σύνταγμα ορίζει ότι οι απόγονοι των οικογενειών ευγενών δεν απολαμβάνουν νομικά προνόμια.

Η Ρωσία αρνείται κάθε ανάμειξη

Στους ύποπτους που συνελήφθησαν περιλαμβάνονται άνδρες και γυναίκες και είναι κυρίως Γερμανοί, δήλωσαν οι αρχές. Είχαν ήδη δημιουργήσει ένα «περίγραμμα», για την οργάνωση της γερμανικής κυβέρνησης μετά το πραξικόπημα, πρόσθεσαν, με τον ηλικιωμένο πρίγκιπα να αναλαμβάνει αρχηγός του κράτους.

Κατά την έφοδο συνελήφθη και η φερόμενη συνεργάτης του, η Ρωσίδα Βιτάλια Μπ. Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, υπάρχει έντονη υποψία ότι «υποστήριξε την ένωση, ιδίως βοηθώντας τον κατηγορούμενο στη δημιουργία επαφών με εκπροσώπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι συνδέεται με τη Ρωσίδα που κατηγορείται ότι βοήθησε στη διευκόλυνση της συνωμοσίας.
Newsbomb


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.